U stromečku před Obecním úřadem se sejde sbor z kostela Svatého Mikuláše v čele s Vladimírou Fialovou, která obec do projektu regionálního Deníku přihlásila.

„Zpívali jsem už v loňském roce, ale letos je to oficiální. Už minule přišlo kolem šedesáti lidí, proto doufáme, že jich letos bude ještě více," prozradila Vladimíra Fialová, která bude zpívat spolu s kostelním sborem.

Zpěváci v Horce nad Moravou neponechali nic náhodě a koledy Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán nebo Půjdem spolu do Betléma poctivě nacvičují už několik týdnů.

„Zkoušíme ve soboru a myslím, že nám to jde dobře. U stromečku budeme zpívat za doprovodu kláves, takže to bude ještě hezčí," řekla Vladimíra Fialová.

Organizátoři myslí i na kolemjdoucí, kteří se budou chtít přidat i na lehce zapomnětlivé zpěváky.

„Příchozí dostanou vytištěné texty s jednotlivými koledami, aby si mohli zpívat i když nebudou znát všechny sloky. Doufám, že se nás letos sejde opravdu hodně a společně si vychutnáme tu krásnou vánoční atmosféru, jež celý projekt provází," řekla na závěr organizátorka akce Česko zpívá koledy v Horce nad Moravou Vladimíra Fialová.