Casting je určen dívkám, studentkám středních škol z Olomouckého kraje. Současně také talentovaným studentům ti nejlepší z nich se budou podílet na kulturním programu závěrečného galavečera. Jeho termín si můžou zájemci poznačit 18. března v prostorách BEA centra Olomouc.

Jak bude casting probíhat a co vše dívky čeká?Miss OK Miss středních škol Olomouckého kraje

Průběh přiblížila Natálie Novosadová.

„Od osmi hodin bude registrace a v 8.30 casting zahájíme. Dívky se nám v první fázi stručně představí. Následně porota ohodnotí postavu dívek a proběhne také krátký pohovor. Ze všech dívek postoupí maximálně dvacítka do druhého kola. V tom již dívky předvedou také svou volnou disciplínu a rozhodne se o finálové dvanáctce," řekla minulá vítězka a členka letošní poroty.

Studentky se ještě stále mohou hlásit na stránce missok.cz/registrace. Kdyby se náhodou rozhodly na poslední chvíli, i tak mohou přijít až na samotný casting, kde se jich ujmou pořadatelé.

Účast na castingu doporučuje také aktuální nositelka korunky krásy Natálie.

„Holky, rozhodně se ničeho nemusíte bát. Zkuste přijít na casting a třeba zjistíte, že je svět hostesingu a modelingu právě pro vás. Já se tomu ze začátku bránila, ale teď jsem ráda, že jsem do toho šla," přiznala.

Neméně důležitý je i zmiňovaný casting talentovaných studentů. V porotě tohoto výběru zasedne i hvězda taneční scény J. K. Sanchez, který má bohaté zkušenosti ze soutěží jako SuperStar. Účastníci se tak mají rozhodně na co těšit.

Dívky, které se dostanou do finálové dvanáctky, se mohou těšit také na Janu Doleželovou. Ta se pyšní titulem miss ČR 2004 a postoupila do top 15 tehdejší Miss World.

Co ještě soutěž přináší?

Všechny finalistky zažijí víkendové soustředění all inclusive ve Sport & Relax areálu Bozeňov a získají smlouvu s prestižní brněnskou modelingovou agenturou s dvacetiletou historií D.F.C. FASHION CLUB. Díky této spolupráci garantují jedné finalistce také účast v renomované celosvětové soutěži Miss Tourism. A je velký předpoklad, že se soutěž uskuteční v jedné z exotických destinací. (vad)