Pracuje se na výhybkovém rozvětvení a ve frekventované ulici v centru Olomouce nejezdí ani tramvaje, a to do 17. srpna. Náhradní zastávku pro výlukový autobus MHD najdou cestující v ulici Pöttingova.

Trať v délce 120 metrů v těchto dnech projde opravou v úseku od středového křížení na náměstí Hrdinů po přechod pro chodce v ulici Palackého. Po rekonstrukci bude mít komunikace i kolejiště povrch z žulových kostek. Stavbaři opraví i stávající asfaltobetonový povrch od přechodu pro chodce až za tramvajové ostrůvky.

„Hlavním důvodem opravy komunikace je její špatný technický stav. Zejména část stávající dlážděné vozovky již nevyhovuje současnému zatížení silniční dopravou. Časté drobné opravy a předlažďování prodlužují životnost povrchu jen krátkodobě a nevedou k odstranění zásadních konstrukčních závad,“ vysvětlil náměstek primátora pro dopravu Martin Major.

Moderní technologie umožňují rodičům získat nejen 3D snímek, nýbrž i 4D záznam, tedy rozpohybované 3D snímky ukazující reálný pohyb miminka v břiše matky. Zobrazení plodu na nejmodernějších zařízeních nabízejí v Centru fetální medicíny, které je součástí
"Návštěva" v děloze: olomoucká porodnice nabízí rodičům 3D video plodu

Od půlky srpna tramvaje pojedou

Ve druhé etapě od 18. do 30. srpna by měly probíhat zejména dokončovací práce na komunikaci a dílčí předlažby chodníků.

„Provozu tramvají se to již nedotkne, protože práce v tramvajovém kolejišti by měly být v té době u konce,“ informoval předseda představenstva Dopravního podniku města Olomouce Jaromír Machálek.

Společná investice olomouckého dopravního podniku a města přijde na více než 20 milionů korun.

Ilustrační foto
MHD v Olomouci bude od 65 let zdarma. A nemusí se nic vyřizovat

Objížďka

Objízdná trasa pro automobilovou dopravu vede po ulici Legionářské, do Hynaisovy a Wellnerovy. V opačném směru z Palackého je vedena do Hynaisovy ulice.

Tramvaje

Po dobu výluky bude tramvajový provoz upraven následovně:
Linka č. 1 – vedena ve své trase dle výlukových jízdních řádů.
Linky č. 2 a 7 – nahrazeny kombinovanou linkou s označením X2/7, která bude vedena po trase Fibichova – Hlavní nádraží – Žižkovo náměstí – Náměstí Hrdinů – Tržnice – Hlavní nádraží – Fibichova a zpět s obsluhou všech tramvajových zastávek.
Palackého – u přenosného označníku v ul. Pöttingova