VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Burgery, pao i tajemný Pohlreich. Garden Food Festival provoní olomoucký park

Foie gras s jablky a cibulkou, hovězí i lososový burger, barbecue z jeleního masa, grilovaný filet z plachetníka, taštičky dim sum, brazilské pao, rajčatová polévka s pomerančem, cvrček podle Magdaleny Dobromily Rettigové nebo třeba makrónky, čokolády a dorty.

11.5.2017
SDÍLEJ:

Garden Food Festival v Olomouci. Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Ondřej Zuntych

To je jen malý vzorek z toho, co bude možné už tento víkend ochutnat v olomouckých Smetanových sadech.

Zhruba stovku stanů a stánků nabídne třetí ročník olomouckého Garden Food Festivalu.

Přehlídka dobrého jídla a pití začne v sobotu 13. května v 10 hodin.

Kuchařská show a vlastní smothie

Vybírat lze i z bohaté nabídky nápojů, a to jak vín, prémiových destilátů a piva, tak i čaje a kávy.

Chybět nebudou ani karibské rumy nebo klasické kubánské koktejly.

„Návštěvníci si ale mohou dát i smothie, které si navíc sami umixují,“ řekl za pořadatele Pavel Vysloužil.

Garden Food Festival nabízí ale i kuchařskou show na pódiu.

V akci tak návštěvníci uvidí Zdeňka Pohlreicha, co bude ale během tří nedělních vystoupení vařit, zatím neprozradil.

„Nechejte se překvapit,“ tajil populární „šéf“.

Makronky i Markéta Hrubešová

Michelinský kuchař Radek Kašpárek, který na Garden Food Festival přijede poprvé, si chystá jehněčí s broiche, aronií a lanýžem a dále makrelu s topinamburem.

„Na závěr to bude zmrzlina z uzeného tymiánu s jablečným merinque a horským sýr z farmy Krasolesí,“ doplnil.

Dvojice tvořená herečkou a spisovatelkou Markétou Hrubešovou a šéfkuchřem olomoucké restaurace Lobster Jaroslavem Klárem společně připraví risotto s jahodami a proseccem a rib eye s chřestem a smrži.

A další premiérový host, renomovaná cukrářka Iveta Fabešová, návštěvníkům předvede recept na francouzské makrónky.

„Budou malinové a pistáciové. Jsou to křehké mandlové pusinky slepené ganache,“ vysvětlila.

Jídlo jen za grešle

Festivalový areál bude otevřený v sobotu 13. května od 10 do 19 hodin a v neděli 14. května od 10 do 18 hodin.

Vstupenky v předprodeji zájemci koupí za 100 korun nebo s balíčkem grešlí za 350 korun.

Vstupenka na místě stojí 150 korun, děti do výšky 140 centimetrů a držitelé průkazů ZTP/P mají vstup zdarma.

Jediným možným platidlem v areálu jsou grešle. Hodnota jedné grešle je 25 korun.

„Budou k prodeji v balení po deseti kusech se vstupenkou na pokladnách při vstupech a na vyznačených místech ve festivalovém areálu. Oproti minulým ročníkům ale budeme hodinu před uzavřením areálu prodávat grešle také po dvou kusech,“ připojil novinku Pavel Vysloužil.

Více informací najdete na www.gardenfoodfestival.cz

Autor: Petra Pášová

11.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Soutěžní svatební pár číslo 35 - Petra a Jan Kaislerovi, Suchá Loz
3

Dvanácté kolo soutěže O nejkrásnější svatební pár Deníku pro rok 2017

Václav Jílek jako asistent trenéra Sparty Vítězslava Lavičky v červnu 2012
11

Jílek exkluzivně o Spartě. Chtěl by se jednou vrátit? Co říká na její posily?

Kam o víkendu? Na zabíjačku, tancovačku i vláčky

Pravidelná porce tipů na zajímavé víkendové akce na Olomoucku.

Kdy Sigma doma porazila Spartu? Hrála tehdy v pruhovaném a rozhodl Heinz

Velký šlágr hostí v neděli olomoucký Andrův stadion: na hřiště druhého celku ligy přijede bohatá a našlapaná Sparta. Ta je nyní v tabulce až za Sigmou. 

Pirát z Olomouce je ve vedení Sněmovny. Nesmím přibrat, usmívá se Vojtěch Pikal

ROZHOVOR / Místopředseda Pirátské strany Vojtěch Pikal z Olomouce byl také zvolen místopředsedou Poslanecké sněmovny.

Audi odstřelilo volkswagen v protisměru, tři zranění

Tři lidé se zranili při nehodě, která se stala ve čtvrtek 23. listopadu v osadě Bergov u Javorníku. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT