Na Horním náměstí bude semifinálový zápas se Slovenskem přenášen na velkoplošnou obrazovku. Utkání začíná o půl šesté odpoledne.

Stejně tak se tam fanoušci budou moci společně bavit i při nedělním programu českého týmu.

"Bude se  promítat i zápas nedělní, ať už budou čeští hokejisté bojovat o bronz či o zlato," sdělila mluvčí olomoucké radnice Jana Doležalová.

Velkoplošnou projekci a grilované speciality si připravili organizátoři Dětského dne na Korunní pevnůstce na závěr akce.

Hokejový zápas si lidé mohou užít také v kině Metropol. 

"Od 17 hodin budeme promítat semifinále MS v ledním hokeji. Z tohoto dvodu je projekce filmu Líbáš jako ďábel v 17:30 zrušena! Film se bude promíta dne 19.5. pouze od 20 hodin," informovala Irena Chmelová z kina Metropol.

Winner drink či flaška do placu

Televizní obrazovky leští i majitelé restaurací a barů, roztahují se velkoplošná plátna, chystají zásoby piva i sklenic.

„V klubu se promítaly zatím všechny zápasy českého týmu a vybrané slovenského. Čtvrteční utkání u nás sledovalo takových osmdesát až sto lidí. Na sobotní máme opět připravené plátno a LCD televizory. V případě vítězství dostanou všichni návštěvníci takzvaný winner drink zdarma," uvedl Matěj Pivokonský z Klubu 15 minut.

Fanoušci mohou přijít třeba také do olomouckého baru v centru města. Plátno rozbalí v Casablance v Panské ulici.

„Vždycky když se podaří nějaké vítězství, něco se rozleje. Pokud naši vyhrají, dáme taky nějakou flašku do placu," řekl Jan Liška ze jmenovaného podniku s tím, že o tom, že Češi v sobotu porazí Slovensko, nepochybuje.

Ani okrajovým částem města se atmosféra hokejového mistrovství nevyhne.

„Máme šest plazmovek v herně. Když bude hezké počasí, tak se bude promítat i na zahrádce. Pokud naši vyhrají, každý host dostane pivo zdarma," uzavřel Petr Pechal, majitel Motorestu česká hospoda v Holici.