Ten byl za malování tykadel na plakáty politiků odsouzen k veřejným pracím, které však odmítl vykonat a dostal se až do vězení.

„Můj názor je, že kreslení na plakáty k politickým kampaním patří, to je život. Člověk na to musí být připraven, sám už jsem na billboardech byl za jednu z hlav koaliční saně. Nepředpokládám, že by ODS dělala nějaké kroky. Osobně jsem vždy doporučoval, aby se to nechalo být a předpokládám, že podobně se na to dívá i Markéta Záleská," řekl předseda oblastního sdružení ODS a primátor Olomouce Martin Novotný.

Kandidátka na hejtmanku je nad přimalovaná tykadla povznesená.

„Čekala jsem, že to přijde, jen mne zajímala forma. Patří to k politickému koloritu. Sama bych asi volila jinou formu, ovšem ohlasy jsou docela příznivé," sdělila Záleská.

„Kdyby to šlo vyjádřit beze slov, budu se jen smát," dodala.

Roman Smetana nyní na svobodě čeká, jak Nejvyšší soud rozhodne o stížnosti bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila pro porušení zákona.

Po propuštění z vězení Smetana prohlásil, že do přikreslování tykadel by se pustil zase, pokud by cítil potřebu se vyjádřit. Jak však sdělil deníku Mladá fronta, s billboardem v Dolní hejčínské nic společného nemá.