Vlastníkem pozemků v Dukelské ulici je společnost ČSAD Ostrava. Původně slíbila, že zchátralý areál zrekonstruuje v minulém roce při opravě průtahu městem. To se ale nepodařilo.

„Trvá to. Už jsme letos začali vyvíjet trochu větší nátlak. Neradi bychom opět slyšeli, že za rok… Snažíme se vyjít vstříc a věříme, že se vše letos konečně posune,“ reagoval starosta Litovle Viktor Kohout.

Ulici Za Nemocnicí vedoucí kolem psychiatrické kliniky k porodnici v olomoucké fakultní nemocnici zavřou práce související se stavbou centrálního pavilonu B (nový Franz Josef).
Fakultka již chystá stavbu nového velkopavilonu, výkop zavře cestu k porodnici

Společnost ČSAD Ostrava v pondělí potvrdila, že s opravou jedné ze vstupních bran do města začne letos.

„Rekonstrukce autobusového nádraží je v současné době ve fázi projektové přípravy, zahájení realizace samotné stavby se předpokládá v roce 2022,“ sdělil Olomouckému deníku mluvčí společnosti Jiří Kašpárek.

Proměnou v moderní terminál projde kompletně celý zanedbaný prostor s prvky, z nichž některé pamatují osmdesátá léta minulého století.

„Vznikne autobusové nádraží s vysokou úrovní kvality dopravní obsluhy. Vytvoříme moderní prostor s úzkou provázaností osobní, autobusové, železniční a pěší dopravy,“ dodal k proměně mluvčí.

Zájem o koupi či pronájem zahrady je velký. Ceny na trhu jdou nahoru. Na ilustračním snímku atraktivní zahrádkářská lokalita v Olomouci-Slavoníně. Leden 2022
Zahrádka v Olomouci? Drahá nebo žádná. V Litovli je teď pár k mání

Prosklená výpravní budova

Lidé se mohou těšit na nová nástupiště, přístřešky pro cestující, informační systém a nový mobiliář.

„Součástí zrekonstruovaného autobusového nádraží bude moderní výpravní budova, která svým charakterem bude oživovat celý prostor. Bude z části prosklena, čímž opticky propojí autobusové nádraží s veřejným prostorem,“ popisoval Jiří Kašpárek.

Náklady se podle dostupných informací mohou pohybovat kolem 20 milionů korun.

„Dokončují se projekční práce a prováděcí dokumentace, takže zatím nelze na tuto otázku odpovědět,“ reagoval mluvčí.

Hotovo by mělo být do konce letošního roku.

V Mladči se potýkají s černými skládkami. Lidé navážejí odpad i do chráněného území. Leden 2022
Otřesné. U dálnice se lidi zbavují odpadu, Mladeč řeší haldy smetí i v CHKO