„Důvodem vyhlášení třetího kola je, že Univerzita Palackého v Olomouci doposud nepodala žádost o přímý nákup tohoto areálu,“ informovala v pondělí Olomoucký deník mluvčí ÚZSVM Michaela Tesařová.

Elektronická aukce Hanáckých kasáren bude zahájena 4. ledna v 10 hodin a potrvá do 5. ledna do 10 hodin. „Zájemci musí před začátkem aukce složit kauci ve výši 27 milionů korun,“ připomněla mluvčí.

Aby aukce přinesla vítěze, musí v ní zájemci učinit alespoň jeden příhoz. Musí být nejméně ve výši minimální vyhlašované ceny, tedy 262 milionů korun. Další příhozy musí tuto částku navýšit minimálně o 100 tisíc korun.

To se v předchozích dvou kolech, která se uskutečnila v září a v listopadu, nestalo. Kauci v obou případech složil jeden zájemce, avšak v samotné aukci nebyl nijak aktivní.

Nový most přes budoucí východní tangentu pod Svatým Kopečkem. Stavba čeká na posouzení vlivu na životní prostředí - EIA.
Olomoucká východní tangenta je o další krok blíž. Kdy se začne stavět?

Jedinečná investiční příležitost

Výjimečný historický areál Hanáckých kasáren v centru Olomouce byl vybudován v polovině 19. století. Památkově chráněný objekt, který tvoří čtyřkřídlá budova, převzal ÚZSVM na základě usnesení vlády v roce 2017 od Ministerstva obrany. Vláda pak v minulém roce schválila jeho prodej. Stavba je významným urbanistickým prvkem města a ukázkou klasicistního vojenského stavitelství s ojedinělou stavební i armádní historií.

Podnikatel Richard Benýšek má zájem o pronájem olomoucké tržnice. Ilustrační koláž
Podnikatel Benýšek chce olomouckou tržnici: Jako student jsem tam prodával

„Hanácká kasárna jsou nejen jedinečnou investiční příležitostí, ale aktuálně také nabídkou s nejvyšší minimální vyhlašovanou cenou, která je zveřejněna na našich webových stránkách www.nabidkamajetku.cz. Věřím, že se prostřednictvím elektronické aukce podaří najít nového vlastníka, který pro tuto lukrativní nemovitost nalezne smysluplné využití,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.