„Kde jsou slova vedení kraje, že se platy snižovat nebudou?“ rozčiloval se jeden ze zaměstnanců šternberské nemocnice v e–mailu zaslaném Olomouckému deníku.

Představitelé odborů, kteří s vedením podepsali kolektivní smlouvu, sice nejsou konečným zněním dohody nadšeni, ale míní, že mohlo být hůř. Vedení hovoří o slušném kompromisu.

„Na to, jaké byly původní zvěsti, to nakonec dopadlo docela dobře. Až tak špatně na tom nebudeme,“ reagoval Jaroslav Beneš ze šternberských zdravotnických odborů.

Potvrdil však, že někteří lidé si skutečně mohou donést domů méně peněz než loni.

„Máme příslib vedení, že takové případy a vzniklé problémy budeme individuálně řešit,“ uvedl Beneš.

Podle odborářů byla jednání o mzdách hodně složitá kvůli přechodu na nový systém odměňování a sloučení tří nemocnic, v nichž některé složky mezd poskytovali odlišně.

„Uzavřený mzdový předpis představuje kompromis mezi našimi požadavky a možnostmi zaměstnavatele,“ komentoval šéf odborů prostějovské nemocnice Aleš Halouzka s tím, že příští týden dostanou lidé první výplatu podle nových pravidel.

V průměru budou zaměstnanci vydělávat čtyřiadvacet tisíc korun.

„Je to dobrý kompromis pro obě strany,“ reagovala ředitelka šternberské nemocnice Dagmar Malotová.

Středomoravská nemocniční chce v odměňování klást větší důraz na skutečně vykonanou práci. Před tím byl rozhodující při odměňování počet odpracovaných let.

Některým zaměstnancům se však změna moc nezamlouvá.

„Dosavadní způsob byl lepší. V posouzení vedoucími pracovníky mohou hrát roli vzájemné vztahy – sympatie či antipatie k podřízeným. Nemusí to být zcela objektivní,“ obával se jeden ze zaměstnanců šternberské nemocnice, který nechtěl zveřejnit jméno.

S tím však ředitelka Malotová nesouhlasí. „Nový způsob je spravedlivější. Je mnohem lepší oceňovat, zda je zaměstnanec přínosem, než jestli má odsezeno dvacet let. Obávat se mohou pouze ti, kteří nejsou zvyklí a ochotní dělat,“ poznamenala ředitelka šternberské nemocnice.