Stále však patří mezi hlavní podezřelé v olomoucké korupční kauze Vidkun, kde je stíhán pro účastenství na zneužití pravomoci úřední osoby.

„Vazbu zvládal dobře," uvedl v rozhovoru pro regionální Deník jeden z jeho advokátů Josef Monsport krátce poté, co se podnikateli otevřely dveře vězení.

Hovořil jste už s panem Kyselým?
Volal mi. Byl propuštěn krátce po desáté hodině.

Jaké má plány na nejbližší hodiny, dny? Zmínil se?
Mluvili jsme spolu krátce, když byl na cestě domů do Brna. Navíc jsem byl zrovna na výsleších v této věci. Teď je první den na svobodě a jistě se chce věnovat své rodině.

Jeho obvinění, můžete se k němu vyjádřit po provedených důkazech, výsleších?
Výslechy probíhaly. Bez souhlasu klíenta nebudu nic komentovat. A dnes jej nechci zatěžovat. Je první den na svobodě.

Obecně? Měl se s policejním náměstkem Kadlecem domlouvat na vyšetřování některých kauz, ovlivňovat je, získávat informace… Bylo tak? Mluvil do živých případů?
Od klienta a z důkazů, které jsou za tři měsíce, vím, že byli kamarádi (s náměstkem Kadlecem). Abychom to postavili správně. Kamarádi sednou a něco si řeknou. Nebylo to tak, že by se neznámý člověk cíleně obrátil na neznámého člověka a pod nějakou motivací mu dával nějaké úkoly a tahal z něj informace.

Jen tak si povídali o kauzách..
Povídali si o kauzách, které už byly medializované. Nebylo to nic neznámého. Šlo o věci, které v danou dobu hýbaly Olomouckým krajem.

Z důkazů nevyplývá, že by ovlivňoval kauzy, práci policie?
Obecně můžu říct: z důkazů, které byly provedeny, neregistruji, že by došlo k reálnému ovlivnění trestních kauz takovým způsobem, aby byl zmařen účel trestního řízení. To jsem nezaregistroval.

Ve vazbě byl tři měsíce. V cele strávil Vánoce. Jak pan Kyselý zvládal pobyt ve vězení?
Jednoduché to nebylo. Ale myslím, že to celkově zvládal dobře.