Do bytů v Olomouci se snažil vlámat zloděj

Olomouc – Policie hledá zloděje, který se pokusil během středy vloupat do několika bytů v Olomouci. V některých případech uspěl.

„V Zikově ulici si vyhlédl dva byty. Do jednoho z nich se pokusil vloupat, ale nepodařilo se mu to, z druhého odcizil peníze a přesně nezjištěné množství zlatých a stříbrných šperků," zveřejnila podrobnosti mluvčí policie Irena Urbánková.

Pro lup šel zloděj také do bytu v Trnkově a Družební ulici. Dovnitř se ale neprobil, vše skončilo poškozenými dveřmi.

„Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 36 500 korun," uvedla Irena Urbánková. 

Zloděj vybral pokladnu v obchodě

Olomouc – Zloděj v noci ze středy na čtvrtek kradl v prodejně na Dolním náměstí v Olomouci. Na vratech, která poničil, se mu povedlo rozbít jedno z oken a potom se dostal dovnitř.

„Vypáčil pokladnu, ze které sebral sedm tisíc korun. Celková škoda poškozením byla předběžně vyčíslena na osmadvacet tisíc korun," vypočítala mluvčí krajské policie Irena Urbánková. 

Oblečení si před Vánoci vytipoval zloděj

Olomouc – Dvě značkové bundy za téměř 9 600 korun se zalíbili zatím neznámému zloději. Sebral je někdy ve středu večer ze stojanů před jedním z obchodů v olomouckém obchodním centru Šantovka na Polské ulici.

„Za krádež mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi," upozornila mluvčí policistů Irena Urbánková. 

Za vysoké škody na autě může neznámý vandal

Olomouc – Dvacet prohlubní v laku, poškrábané kryty na světlech a poškozené střešní okénko. Takový podpis za sebou zanechal zatím neznámý vandal na autě Chrysler.

Kdy a kde stopadesátitisícové škody přesně nadělal, není zcela jasné. „Někdy v čase od středečního večera do čtvrtečních odpoledních hodin poškodil vůz na blíže nezjištěném místě v Olomouci nebo na Svatém Kopečku," řekla za policii mluvčí Irena Urbánková. (ahe)