Mladý muž nejdříve podlahovými lištami udeřil pracovníka ochranky a pak na něj vyrukoval s boxerem.

Na pomoc mu přispěchala i společnice útočníka, ten na útěku ještě kopem "sestřelil" dalšího muže z ostrahy.

Nakonec ale oba agresivní zloději skončili v rukou policie.

Osmadvacetiletý muž u Bruntálu a šestadvacetiletá Olomoučanka si původně chtěli odnést z prodejny třináct osvěžovačů za více než tisíc korun.

S ukradeným zbožím prošli přes pokladny. Za nimi už na ně ale čekal pracovník bezpečnostní služby obchodu, který jim řekl, aby zboží vrátili.

„Obviněný muž však zareagoval velmi agresivním způsobem a za pomocí deseti podlahových lišt, které měl jiný zákazník v košíku, udeřil muže do hlavy. Poté si na ruku nasadil takzvaný boxer, kterým se ho pokusil udeřit. Pracovník ostrahy se však jeho úderu vyhnul a útočníka srazil na zem," vylíčila okolnosti policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Akční scéna ale neskončila. Připojila se totiž zlodějka a vrhla se na pracovníka ostrahy.

Její kumpán toho okamžitě využil a chtěl utéct. „U východu pak v plném běhu a ve výskoku srazil kopem k zemi dalšího člena bezpečnostní agentury, který utrpěl zranění a musel být hospitalizován v nemocnici," pokračovala mluvčí.

Ani to ale násilnickému zloději nepomohlo. Ostraha ho na místě držela, dokud nepřijeli policisté. Ti zjistili, že neúspěšného zloděje už v minulosti soud uznal vinným za výtržnictví. Momentálně je muž ve vazbě.