V baru přišli o bundy s penězi

Olomouc – Nepozornosti dvou návštěvníků nočního klubu v Uhelné ulici využil v neděli nad ránem neznámý zloděj.

„Z boxu na sezení ukradl osmnáctileté dívce a čtyřiadvacetiletému muži bundy. Měli v nich osobní doklady, peníze a další drobnosti. Celková škoda je vyčíslena na téměř tři tisíce korun," upřesnila krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Z auta zmizelo stavební nářadí

Olomouc – Dvě úhlové brusky, plastový kufřík se sadou gola klíčů a vibrační desku ukradl v noci z pátku na sobotu neznámý zloděj z automobilu značky Ford Tranzit zaparkovaného v Polívkově ulici v Olomouci.

„Způsobil tím škodu za téměř 31 tisíc korun. Policisté po zloději a odcizených věcech pátrají. Pachatel může jít až na dva roky za mříže," sdělila krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. 

Opilý šofér bez řidičáku byl celostátně hledaný

Moravský Beroun – Podnapilého řidiče zastavili v neděli odpoledne ve Dvořákově ulici v Moravském Berouně policisté. Muž řídil automobil značky Citroen C4.

„Orientační dechová zkouška u něj prokázala 2,18 promile alkoholu. Kontrolou dokladů pak hlídka zjistila, že nevlastní řidičské oprávnění a navíc je v celostátním pátrání. Šoféra proto na místě zatkli a než byl převezen na soud, čekal v policejní cele," řekla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nákup si schovala do kočárku

Olomouc – Za potraviny a hračky nehodlala v pátek hodinu po poledni zaplatit zákaznice hypermarketu v Pražské ulici v Olomouci. Nákup v celkové hodnotě 1 083 korun si schovala do spodní části kočárku.

„Jednání čtyřiadvacetileté ženy ze Šternberka, která si chtěla zboží nechat bez zaplacení neuniklo pracovníkovi ostrahy. Za pokladnou ji zastavil a přivolal strážníky," uvedl mluvčí olomoucké městské policie Tomáš Musil. Hlídka na místě ověřila totožnost zákaznice a při lustraci zjistila, že žena byla v posledních třech letech za krádež pravomocně odsouzena. Na místě si ji proto převzala policie České republiky. 

O bígla se postarali strážníci

Olomouc – Vůně masa a uzenin přilákala v sobotu po desáté hodině dopoledne do prodejny v Pavlovické ulici v Olomouci volně pobíhajícího psa rasy bígl.

„Mlsný zákazník však nebyl obsloužen. Poblíž jeho oblíbeného obchodu ho strážníci odchytili a převezli do útulku Ligy na ochranu zvířat v olomoucké městské části Neředín," řekl mluvčí olomoucké městské policie Tomáš Musil. 

Strážníci vozíčkářku vynesli až do bytu

Olomouc – Porouchaný výtah v sobotu kolem sedmé hodiny večer zkomplikoval cestu do bytu v Sienkiewiczově ulici sedmdesátileté ženě odkázané na invalidní vozík.

„Pro přivolanou hlídku strážníků městské policie to však nebyl žádný problém. Olomoučanku i s vozíkem vynesli do třetího patra a pomohli jí dostat se domů," poznamenal mluvčí městské policie Tomáš Musil.