Muži vyvrátili dopravní značku

Olomouc – Do dopravní značky se v sobotu půl hodiny před půlnocí u Domu armády na třídě 1. máje pustila skupinka kolemjdoucích mužů.

„Dva z šesti chodců se společnými silami pustili do dopravní značky, zanedlouho ji povalili na chodník. Přivolaná hlídka strážníků je zastihla opodál. Třiadvacetiletý muž z Moravského Písku a devětadvacetiletý muž z Ostravy se k ničení značky doznali," řekl k případu mluvčí městské policie Tomáš Musil s tím, že na vandaly upozornila obsluha městského kamerového systému.

Strážníci pak oba muže předali policistům, protože měli podezření, že spáchali trestný čin. Prostřednictvím olomouckých Technických služeb také zajistili opravu dopravního značení. 

Žena si z podnájmu odvezla cizí věci

Olomouc – Konferenční stolek, elektrický šicí stroj, část skříně a 25 porcelánových talířů postrádá pronajímatelka bytu v domě ve Stiborově ulici v Olomouci. V pátek oznámila na policii, že ji o toto vybavení připravila jednadvacetiletá nájemkyně, která po dvou letech ukončila podnájem.

„Celková hodnota odcizených věcí dosáhla 9 600 korun. Za krádež mladé ženě hrozí až dva roky vězení," poznamenala krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. 

Zloději se zalíbila housata

Majetín – Krádež dvou housat husy pomořanské na policii o víkendu nahlásil chovatel z Majetína na Olomoucku.

„Dvouměsíční housata měl v noci z pátku na sobotu odcizit z oplocené zahrady u domu neznámý pachatel. Škoda je vyčíslena na tři tisíce korun," upřesnila krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. Zloději hrozí za krádež až dva roky vězení.