Ke krádeži došlo 17. června v nočních hodinách.

„Muži vstoupili do suterénu domu, kam se dostali zřejmě za použití čipu, odemkli zámek na mříži a dveře kolárny. Z ní si potom odnesli pánské krosové jízdní kolo a vzali i visací zámek od mříže,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Černým sprejem poté zastříkali objektivy dvou bezpečnostních kamer, zřejmě s úmyslem znesnadnit jejich identifikaci,“ dodala mluvčí.

Policistům se podařilo z těchto kamer získat fotografie, které oba muže zachycují. Jeden se schovává pod deštníkem a druhý se chystá stříkat sprejem na kameru.

„Pokud by někdo z občanů muže z fotografií poznal nebo měl informace užitečné k objasnění případu, ať kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 2. To je možné buď osobně na adrese Heyrovského 2a, telefonicky na 974 766 701 nebo kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ sdělila Urbánková.

Autorka: Barbora Burešová

Klára Melíšková (komisařka Výrová) a Stanislav Majer (nadporučík Mráz) s autorem předlohy Michalem Sýkorou (vpravo). Natáčení detektivky Modré stíny v Univerzitní ulici v Olomouci
Detektivové od Nejsvětější Trojice se vrátí. ČT chystá nové série
Vápenná na Jesenicku.
Vesnicí roku v Olomouckém kraji je Vápenná. Takto to tam vypadá