Policii se tedy podařilo shromáždit potřebné důkazy proti muži, na kterého dostala tip letos v lednu.

Rozhodnutí soudu sdělil Deníku jeho předseda Petr Vrtěl.

„Nebudeme poskytovat další informace, aby nebyl zmařen průběh vyšetřování. Bližší informace bude podle průběhu vyšetřování poskytovat Policejní prezidium ČR. Za další průběh přípravného řízení je zodpovědná policie,“ sdělil bez dalšího komentáře.

Více se k případu ve čtvrtek nevyjádřilo ani dozorující státní zastupitelství v Brně.

Mělo by se jednat o 54letého muže. Podle ČT jej policie dříve vyšetřovala kvůli útokům na seniory. Vloudil se jim do bytu pomocí lsti. Tomu, že je technik a jde zkontrolovat kotel, uvěřila i tenistka.

Podle ČT, která o zadržení muže informovala jako první ve středu večer, kriminalisté znají podezřelého z útoku na Kvitovou také z olomoucké drogové scény.

Na horkou stopu měl detektivy přinést letos v lednu člověk, který se anonymně obrátil na policii. V tomto týdnu se k jejich podezření měla při identifikaci muže vyjádřit i samotná Kvitová.

Dostane odměnu půl milionu?
Obyvatelé domu, kde 20. prosince 2016 přepadl pachatel tenistku Petru Kvitovou, mají radost, že se policii po sedmnácti měsících zřejmě podařilo dopadnout útočníka. Pomocí lsti, že je technik a přišel zkontrolovat kotel, se stejně tak mohl dostat do jiné domácnosti v bytovém domě v Prostějově. Že se policie dostane útočníkovi na stopu, v to už nikdo moc nedoufal.
Co říkají bývalí sousedé Petry Kvitové z Prostějova? A co tenisoví experti? Kdo ukázal na údajného pachatele? A dostane za pomoc s dopadením útočníka odměnu půl milionu korun?

Čtěte v pátečním tištěném vydání Deníku 25. května

Zřejmě nevěděl, kam jde

Útočník přepadl dvojnásobnou wimbledonskou šampionku ráno 20. prosince 2016.

Podle kriminalistů pachatel s největší pravděpodobností nevěděl, že v bytě žije úspěšná tenistka.

U vstupu do domu jméno Kvitové najít nemohl – na zvoncích nefigurovalo.

Kvitová utrpěla těžké poranění levé ruky, v níž drží raketu. Levačkou zastavila nůž, proto měla dva přeseknuté nervy a sedm šlach. Chirurg Radek Kebrle ji operoval čtyři hodiny.

Ilustrační foto
Tragédie u Kojetína: dítě na kole zřejmě zachránila sedačka
Petra Kvitová po operaci pořezané ruky a dům v Prostějově, ve kterém došlo k přepadení. Ilustrační koláž
Policie má možného pachatele útoku na tenistku Kvitovou