Třiapadesátiletý Vietnamec, který cestoval v audi s českou registrační značkou, si tři sáčky s drogou ukryl pod kalhoty.

Při osobní prohlídce u něj celníci našli 300 gramů pervitinu, skrýval jej v oblasti genitálií.

Osobní automobil značky audi zastavili olomoučtí celníci v úterý před pátou hodinou odpoledne na silnici ve směru z Prostějova na Olomouc.

V autě, které mělo českou registrační značku, však cestovali jen Vietnamci.

„Padesátiletý řidič, o tři roky starší spolujezdec a devětatřicetiletá žena s ročním dítětem tvrdili, že jedou na výlet do Ostravy a v autě nic nevezou. Kvůli nervóznímu chování spolujezdce se celníci rozhodli použít narkotest. Stěry z rukou podezřelého muže byly pozitivní na přítomnost omamných psychotropních látek," řekla mluvčí Celního úřadu v Olomouci Marie Bortlová.

Celníci proto u třiapadesáti­letého Vietnamce provedli bezpečnostní prohlídku.

„Pod kalhotami v oblasti genitálií ukrýval 300 gramů pervitinu. Takové množství drogy by na černém trhu mělo hodnotu okolo 300 tisíc korun," poznamenala Marie Bortlová s tím, že muži hrozí za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s psychotropními látkami a jedy trest od dvou do deseti let vězení.

Případ nyní šetří specialisté z olomoucké expozitury Celní protidrogové jednotky.

Obaly od kávy i autíčko 

Od začátku letošního roku už olomoučtí celníci zadrželi dalších 710 gramů pervitinu a 8 400 kusů tablet s obsahem pseudoefedrinu.

Před několika dny při běžné kontrole zastavili ve směru z Mohelnice na Olomouc automobil značky BMW s polskou registrační značkou, který neměl dálniční nálepku.

Cestovali v něm dva muži vietnamské národnosti. Za zadním sklem vozu měli položenou hračku – plastové policejní autíčko.

Jeho součástí byl také černý igelitový sáček, který obsahoval 405 gramů pervitinu v hodnotě okolo půl milionu korun.

Drogy už olomoučtí celníci našli ve vozidlech ukryté také v obalu od ledové kávy nebo v plechovce od energetického nápoje.