V případu Zuzany Chrenčíkové obřalované z podvodů se škodou šest milionů korun měli být v úterý u Krajského soudu v Olomouci vyslechnuti dva svědci. Jedním z nich byla bývalá bankovní úřednice. Popisovala, jak si Chrenčíková chodila do banky ukládat a vybírat statisícové částky.

„Působila na mě jako bohatá klientka. Chodila draze oblečená, jezdila v novém voze audi a tvrdila, že hodně cestuje. Měla pěkné vystupování a vyjadřování, představovala se jako doktorka přírodních věd," vzpomněla úřednice, která ženě obžalované z podvodů spravovala běžný účet.

Chrenčíková postupně do banky vodila své známé, kteří se ocitli v nouzi a žádali o běžný spotřebitelský úvěr. Obvykle jim ale banka úvěr kvůli nedostatečným příjmům nebo jiným půjčkám neschválila. Chrečíková pak sama požádala banku, aby jí vypracovala smlouvu na výhodné zhodnocení peněz.

„Chtěla si u nás uložit pět milionů korun tak, aby jí vydělaly co nejvíce peněz. Nakonec ale tu sumu u nás neinvestovala, smlouvu jsme s ní neuzavřeli," dodala pracovnice banky.

Důležitý svědek nepřišel

V úterý měl u Krajského soudu vypovídat také další klíčový svědek. Ten se však bez omluvy nedostavil. Státní zástupce navíc upozornil senát na to, že nyní na Zuzanu Chrenčíkovou podává další obžalobu.

„Opět se jedná o podvody v řádech několika milionů korun. Věřitele připravila o peníze téměř totožným způsobem," poznamenal státní zástupce.

Zatím není jasné, zda se budou obě trestní věci projednávat samostatně nebo jestli bude řízení sloučeno. Předseda senátu proto hlavní líčení odložil na neurčito, Chrenčíková nadále zůstává v olomoucké vazební věznici.

Jednapadesátiletá Zuzana Chrenčíková měla od listopadu 2010 do dubna 2012 připravit o peníze důvěřivé lékaře, inženýry a podnikatele. Měla jen středoškolské vzdělání, ale vydávala se za právničku a za doktorku přírodních věd. Tvrdila, že obchoduje s ropou, investuje na londýnské burze a vlastní firmu na výrobu omlazujících pleťových krémů.

Statisícové částky si půjčovala pod smyšlenými záminkami financování obchodů s ropou. Platila si z nich půjčovné luxusních automobilů, ubytování v drahých hotelích, zahraniční dovolené a značkové oblečení. Věřitele měla připravit o šest milionů korun. Další čtyři miliony jí příbuzná jednoho z exmilenců naštěstí na poslední chvíli nepředala. Nyní bude čelit obžalobě z dalších podvodů v řádech několika milionů korun.

SOUVISEJÍCÍ

Podvodnice připravila vysokoškoláky o víc jak pět milionů

Vydávala se za právničku Abramoviče a oškubala důveřivce. Teď ji soudí

Pokračuje soud s "povedenou právničkou". Co vypověděl její řidič?