Automobil Porsche A911 se podle Marty Vlachové z krajského policejního ředitelství místo maximální povolené rychlosti 130 kilometrů za hodinu řítil rychlostí 211 kilometrů. Osobní vozidlo podle ní proletělo kolem hlídky, policisté za ním hned vyrazili se zapnutými majáky.

„Na nejbližší odstavné ploše řidič poslušně zastavil a podrobil se policejní kontrole. Na dotaz, proč jel tak rychle, odpověděl osmačtyřicetiletý muž zahanbeně, zamyslel jsem se a sešlápl víc plynový pedál a už to bylo,“ popsala Marta Vlachová.

Inteligentní přejezd vybavený „majákem“ dokáže varovat motoristy, cyklisty či bruslaře se sluchátky na uších.
Mobil varuje před vlakem? Na přejezdech v kraji testují "majáky"

Řidič měl v pořádku všechny oklady, test na alkohol a jiné návykové látky byl negativní.

„Nejednalo se o žádného přestupce recidivistu, jen rychlé auto a plynový pedál byl příčinou. Přestupek policisté postoupili správnímu orgánu k dořešení,“ dodala Marta Vlachová s tím, že rychlá jízda je jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod.

Od začátku roku došlo v regionu kvůli rychlé jízdě k 271 nehodám. Čtyři lidé při nich zemřeli, 75 bylo zraněno lehce, tři lidé těžce a 14 řidičů bylo pod vlivem alkoholu. Proto se policisté na kontroly dodržování nejvyšší povolené rychlosti zaměřují každý den.

V letošním roce dopravní policisté v Olomouckém kraji vyšetřovali celkem 1424 nehod. Zemřelo při nich sedm lidí, 13 se těžce zranilo a 271 osob utrpělo lehké zranění. Alkohol byl zjištěn u 57 viníků dopravních nehod. 

OMEGA centrum sportu a zdraví, 17. května 2021
Posilovny v Olomouci byly po otevření poloprázdné. S respirátorem cvičit nejde