„Od čtvrtku 24. srpna evidujeme celkem čtyři takové případy. Ke dvěma došlo ve čtvrtek 24. srpna a ke dvěma v pátek 25. srpna.

Jednalo se o tři prodejny a jeden penzion Olomouci,“ informovala policejní mluvčí Irena Urbánková a pokračovala, že ve třech případech předal neznámý muž oproti vyplaceným částkám pracovnicím prodejen balíky na dobírku.

„Ve dvou případech se jednalo o částky ve výši 2999 korun a v obou balících byly vlhčené ubrousky. V jednom případě o částku 1999 korun, kdy v balíku bylo kamení,“ uvedla mluvčí.

Ilustrační foto
Střelba v Olomouci: agresor vytáhl pistoli na pár s dítětem

V jednom z olomouckých penzionů chtěl neznámý pachatel předat balík na dobírku za 2 999 korun. Pracovník penzionu však po konzultaci s majitelem balík nepřevzal a neznámý muž s ním odešel.

„Z doposud zjištěných skutečností vyplývá, že nikdo ze zaměstnanců ani majitelů prodejen si žádný takový balík neobjednal. Škoda byla vyčíslena na téměř 8 000 korun. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, dílem dokonaným a dílem nedokonaným, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta,“ upozornila Irena Urbánková.

Dispečink olomouckého dopravního podniku v novém.
Odtud se řídí olomoucké tramvaje. DPMO má nový dispečink

Jak vypadal?

Z jedné z prodejen se policii podařilo zajistit kamerový záznam, na kterém je neznámý muž zachycen. Jedná se o muže ve věku mezi 20 až 25 lety, štíhlé postavy, s krátkými hnědými vlasy, částečně kudrnatými, který měl na rukou, předloktí a prstech kloubů blíže nespecifikované tetování. Na sobě měl tričko bílé barvy, ¾ kraťasy a na hlavě kšiltovku. V obličeji měl strniště.

„Pokud by někdo z občanů z videozáznamu nebo fotografií s tetováním, muže poznal nebo by disponoval informacemi, které by pomohly k jeho ztotožnění, ať kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 1 na ulici Sokolské č. 52 v Olomouci buď osobně, nebo telefonicky na tel. č: 974 766 651, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ doplnila policejní mluvčí.

Policisté také doporučují, aby pracovníci prodejen v takových případech kontaktovali majitele prodejen a vše si ověřili. V případě jakýchkoliv pochybností kontaktujte Policii ČR. 

Sportovní hala UP v Olomouci se opravuje.
Rekonstrukce sportovní haly UP začala. Časem přibude i bazének