Dosud neznámý muž v pátek kolem půl druhé odpoledne přistoupil k nezletilé dívce, která seděla na schodech před vchodem do panelového domu v Březinově ulici v Šumperku.

„Chytil ji za ruku a i přes její odpor a křik ji zatáhl do křoví u vchodových dveří, kde ji sexuálně zneužil. Dívku pak požádal, aby to nikomu neříkala a odešel směrem k místní škole," sdělila k případu olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Podle ní by se mělo jednat o muže ve věku 30 až 40 let, bílé pleti, vysokého kolem 170 centimetrů. V době činu měl na sobě tričko s krátkým rukávem dosud nezjištěné barvy, dlouhé modré riflové kalhoty a na nohou šedé botasky.

„Mluvil česky bez jakéhokoliv přízvuku. Krátké světle hnědé vlasy měl učesané dozadu. Byl hladce oholený a nepůsobil zanedbaně. Nebyl z něj cítit alkohol ani jiné látky," popsala pachatele Vlachová.

Policie nyní žádá svědky, kteří v pátek kolem půl druhé odpoledne v blízkosti uvedeného domu tohoto nebo podobného muže viděli, aby ihned volali na linku 158.

Zároveň také žádají občany, kteří podezřelého muže uvidí v blízkosti dětských hřišť, aby se neprodleně obrátili na policii.