Žena se policistům nakonec přiznala. Za vymyšlený příběh jí však nehrozí žádný postih.

Podepisovala se jako Lucie a v e-mailech, které posílala do olomouckých médií, popisovala, jak k přepadením v parku obvykle dochází.

„Zloději vyčkávají, až někdo půjde okolo, a romská dívka křičí o pomoc. Když důvěřivý člověk přiběhne, dívka vytáhne z kapsy nůž a přiloží mu ho k hrdlu nebo k srdci. Pachatelé jdou vždy po finanční hotovosti, dražším telefonu a všem, co se dá dobře prodat. Pokud odmítnete věci vydat, pobodají vás," líčila pisatelka.

Chtěla tak prý varovat před nebezpečím. Podle ní totiž policie případům nevěnuje pozornost.

„Městská policie o případu ví, jenže pro dopadení pachatelů nic nedělá. Vždy jen odvětí, že Olomouc má rozsáhlou síť kamerových systémů a že se lupiči na některé z nich časem objeví," tvrdila mladá žena s tím, že obětí lupičů se už stal její kamarád.

Ozbrojení muži ho měli pořezat a okrást o čtyři a půl tisíce korun.

Strážníci se však v letošním roce podobným případem loupežnéhopřepadení v parcích nezabývali.

„Je možné, že se série přepadení ani nezakládá na pravdě," připustil Jaroslav Stodola z městské policie.

K žádnému přepadení nedošlo

Ani Policie ČR o žádném z loupežných přepadení nemá informace.

„Můžeme veřejnost ubezpečit, že k žádnému přepadení, před kterými autorka e-mailů varuje, vůbec nedošlo," ujistil krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Policisté vyslechli jak ženu, tak její přátele.

„Doznala se k tomu, že si vše vymyslela. Důvod ale nesdělila. Došli jsme k závěru, že nespáchala žádný přestupek ani trestný čin. Nejednalo se ani o trestný čin pomluvy, protože ten by musel být směrován na konkrétní osobu," sdělila krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Od začátku roku se v Olomouci jedná o druhý případ, kdy si mladá žena vymyslela loupežné přepadení. V březnu se v Bezručových sadech u mateřské školky Michalské stromořadí bodla do břicha devatenáctiletá dívka.

Vyšetřovatelům pak tvrdila, že ji přepadli neznámí muži. Později řekla, že se zoufalým činem snažila přitáhnout na sebe pozornost okolí, protože v tu dobu řešila složitou osobní situaci. Ani ji policisté za smyšlenou loupež nestíhali.

SOUVISEJÍCÍ: Vymyšlený útok ve Výpadu: dívku za lež stíhat nebudou