Z firmy zmizel fotoaparát a počítače

Olomouc – Pět notebooků a digitální fotoaparát si v noci na středu odnesl z kanceláře v ulici Karolíny Světlé v Olomouci neznámý zloděj.

„Poškodil zámek dveří a pak odcizil uvedené věci v hodnotě 70 tisíc korun. Na dveřích způsobil další škodu za 5 tisíc," upřesnila krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. 

Z cizí karty odčerpal tisíce korun

Olomouc – O šest tisíc korun přišel dvaadvacetiletý muž ze Svitav, který v době od úterního odpoledne do středečního rána ztratil na dosud nezjištěném místě v Olomouci peněženku.

„Měl v ní uložené osobní doklady, platební kartu a peníze. Neznámý náleze využil příležitosti a za pomocí platební karty provedl 15 různých plateb. Majiteli tím z účtu odčerpal šest tisíc korun," uvedla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachatel může u soudu dostat až pět let vězení. 

Zloděj se do trafiky proboural

Olomouc – O několik kartonů cigaret a peníze přišla prodavačka v trafice na Palackého ulici v Olomouci. V noci z úterý na středu se do stánku dostal neznámý zloděj.

„Proboural otvor v zadní stěně a pak z trafiky ukradl zboží a peníze v celkové hodnotě 84 tisíc korun. Hrozí mu trest od jednoho roku do pěti let za mřížemi," poznamenala krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.