Mladý kulturista ve středu u soudu uváděl, že Ladislava Lněničku dobře zná, protože si u něj pravidelně objednává sportovní výživu. Odmítal však možnost, že mu od něj chodily i zásilky s anabolickými steroidy.

„Jsem registrovaný sportovec a podléhám dopingovým testům. Nemůžu si dovolit brát anabolika," tvrdil svalnatý mladík.

Na spoustu informací ohledně balíčků, které chodily na jeho jméno a adresu poštou si však překvapivě nevzpomínal.

„Nepamatuji si, kdo mi to posílal. Vždycky jsem si ale objednával jenom sportovní výživu," snažil se přesvědčit senát kulturista.

Ani další svědek, kterým byl také statný kulturista nechtěl připustit, že by někdy v minulosti od Lněničky dostával balíčky s anaboliky. Kupoval si prý u něj jenom bílkoviny, aminokyseliny a iontové nápoje.

Prý mu omylem poštou došly i trenýrky

„Objednával jsem si to od něj až do doby, než ho zavřeli kvůli obchodům s dopingem. Balíček s anaboliky mi poštou také přišel. Nedokážu si ale vysvětlit, proč mi to někdo poslal. Vyhodil jsem to do koše. Stává se mi, že občas něco přijde omylem. Jako například trenýrky," pobavil svou výpovědí kulturista celou jednací síň.

Kvůli tomu, že se k soudu nedostavili všichni předvolaní svědci, bylo jednání odročeno na začátek listopadu. Tehdy soud vyslechne další osoby, kterým pravidelně chodily zásilky s anabolickými steroidy.

U soudu

Hlavní líčení se čtyřiačtyřice­tiletým Ladislavem Lněničkou, jeho jednadvacetiletým synem Štěpánem a jejich společným známým Jiřím Petrem začalo v pondělí 1. října. Všichni dohromady měli od roku 2010 do konce dubna 2011 ve spolupráci s občanem Slovenské republiky Jozefem Růžičkou organizovat prodej farmaceutických preparátů s hormonálními účinky. V Brně a později i v Bratislavě si kvůli tomu zřídili P.O. BOX, kam jim odběratelé posílali peníze. Trojice mužů pak z pronajaté bratislavské kanceláře kompletovala zásilky a posílala je do České republiky, Rakouska a dalších států. Jednu zásilku zákazníkovi předali také osobně v kavárně obchodního centra v Pražské ulici v Olomouci.

Prodejem zakázaných hormonálních přípravků si měli tři obžalovaní muži přijít na několik milionů korun.Ladislav Lněnička u soudu vypovídal jen částečně, jeho syn odmítl vypovídat úplně. Společník Jiří Petr přiznal jen to, že otce a syna Lněničkovy do bratislavské kanceláře vozil v době, kdy Lněnička starší přišel o řidičský průkaz. Trojici mužů hrozí za organizovaný obchod s látkami s hormonálním účinkem až 12 let vězení. Obchodovali hlavně s přípravky Sanozolol, Oxandrolene, Bolde 250 či Trenbol 100. Tyto látky často zneužívají atleti a kulturisté ke zvětšení a zesílení svalů. Mají však spoustu nežádoucích účinků a mohou trvale poškodit zdraví.

SOUVISEJÍCÍ: Trojici mužů hrozí za obchody s anaboliky až dvanáct let vězení