Zloději, které při činu zachytila kamera, způsobili škodu za více než 18 tisíc korun. Policisté nyní žádá o pomoc při pátrání veřejnost.

„Při krádeži bylo odcizeno vystavené zboží, a to notebook Lenovo IdeaPad Z50-75 za 11 997 korun a přenosný reproduktor JBL Xtreme za 6599 korun. Poškozené společnosti tak vznikla škoda za 18 596 korun. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, na který zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky,“ uvedla mluvčí policie Irena Urbánková.

Pevnost poznání v Olomouci - planetárium
Pevnost poznání zavřela oprava. Chystá vylepšení a nová lákadla
Ilustrační foto
Jeep v Olomouci těžce zranil chodkyni, při couvání na přechodu

Věci si zřejmě dali do batohu

Její kolegové pátrají po totožnosti dvou neznámých mužů, kteří se v době krádeže kolem vystaveného zboží pohybovali a věci si zřejmě dali do batohu.

Jednalo se o muže v modré a červené bundě. Policistům se podařilo zajistit kamerové záznamy, na nichž jsou podezřelí zachyceni.

"Pokud by někdo muže poznal, nebo by disponoval informacemi, které by pomohly ke zjištění jejich totožnosti, ať kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 1 buď osobně, nebo telefonicky na adrese Sokolská 52, Olomouc, na telefonním čísle 974 766 651, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ prosí veřejnost Urbánková.

Ilustrační foto
Auto u supermarketu srazilo mladou ženu. Policie hledá řidiče i svědky
Autobus IDSOK v novém barevném provedení a s novým číslem linky
Vyřeší zmatky s autobusy? Jednáme s dopravci, ujišťuje kraj