Zloděj ukradl věci přímo z auta

Chvilky nepozornosti využil v sobotu 26. září neznámý pachatel v Olomouci na ulici Štursova.

„Jedenašedesátiletý muž si ukládal nákup do kufru svého vozidla, pánskou tašku i s peněženkou, platební kartou a osobními doklady si odložil do vozidla. Této chvilky využil neznámý pachatel a tašku odcizil," informovala krajská policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Doplnila, že krádeží vznikla škoda ve výši 3.100 korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. 

Mladík pil a přesto sedl za volant

Přes 1,8 promile alkoholu v dechu naměřili v pátek 25. září brzy ráno policisté u řidiče Opela Corsy. Mladíka zastavili na olomoucké Holické ulici.

„Za volantem seděl pětadvacetiletý muž z Olomoucka. Policisté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, přístroj naměřil pozitivní hodnotu, a to 1,84 promile alkoholu. Policisté muži na místě zadrželi jeho řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu," sdělila krajská policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Nyní je muž důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Zloděj ukradl padesát metrů elektrických kabelů

Padesát metrů elektrických kabelů, šedesát kusů kovových roštů a další věci ukradl zatím dosud neznámý pachatel v Uničově na Olomoucku. „Někdy v průběhu září se vloupal do nyní nevyužívané budovy. Po vypáčení zámku získal přístup do celé budovy. Z pojistkové skříně odstřihl celkem padesát elektrických kabelů, šedesát kusů kovových roštů, plechové dveře z pojistkových skříní a podobně. Škoda je za sto jedna tisíc korun," sdělila krajská policejní mluvčí Tereza Neubauerová. (paš)