Zloděj odjel na kole za 40 tisíc

Olomouc – Horské jízdní kolo značky 4 EVER zmizelo z komory v mezipatře jednoho z domů na ulici Kmochova v Olomouci. Zloděj se do domu vydal někdy v nočních hodinách z neděle 5. na pondělí 6. června. „Poškodil zámek dveří komory a odcizil horské jízdní kolo značky 4 EVER, model Winner s oranžovými, bílými a modrými prvky v hodnotě čtyřicet tisíc korun. Policisté se okolnostmi krádeže zabývají a po odcizeném kole a zloději pátrají," informovala krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. 

Z auta zmizelo nářadí za padesát tisíc

Bohuňovice – Škodu za necelých třiapadesát tisíc korun způsobil zloděj, když se někdy během uplynulého víkendu vloupal do nákladního vozidla značky IVECO v Bohuňovicích na Olomoucku. „Z nezajištěné úložní plochy odcizil pracovní nářadí, jako je vrtačka, vrtací kladivo, úhlová bruska a jiné drobné pomůcky. Hodnota odcizených věcí byla majitelem vyčíslena na necelých 53 tisíc korun," řekla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. Zloději hrozí v případě jeho dopadení a prokázáni viny trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let. 

Během nákupu ukradli ženě peněženku

Olomouc – Ukradenou peněženku z kočárku během pondělního nákupu v prodejně s oblečením na Riegerově ulici v Olomouci řeší olomoučtí policisté.

„Policisté následným šetřením zjistili, že šestatřicetiletá žena během prohlížení oblečení přišla o peněženku, kterou jí neznámý pachatel odcizil z tašky zavěšené na kočárku. V peněžence měla žena osobní doklady, platební partu a finanční hotovost," uvedla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. Doplnila, že policisté v pondělí 6. června zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku. Pachateli tak hrozí v případě dopadení a odsouzení potrestání odnětím svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty. 

Vandal poškodil sloupky

Olomouc – Neznámý pachatel poškodil sloupky na chodníku před budovou školy v ulici Jiřího z Poděbrad. K poškození mělo dojít v době od 4. do 6. června.

„Správce budovy, před kterou k poškození došlo strážníkům uvedl, že neznámý pachatel vyvrátil dva sloupky, které následně přenesl a postavil před vchod. Škoda na majetku nebyla doposud vyčíslena," uvedl mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.