„Během večera a noci zkontrolovali policisté celkem 25 restauračních zařízení v obcích, například v obcích Lutín, Drahanovice, Třeštice, Náměšť na Hané, Slatinice, Dub nad Moravou, Věrovany, Hněvotín, Chraváty nebo Bystročice," jmenovala policejní preventistka Pavla Štenclová. Žádná pochybení neodhalili. 

Policie kontrolovala v úterý případné nalévání alkoholu mladistvím v obcích na Olomoucku. Zdroj: Policie ČR

Tloukl bankomat

Olomouc – Opilý třiačtyřicetiletý muž z Olomoucka se v září natolik naštval na jeden z bankomatů v Olomouci, že jej ztloukl. „Poté, co mu měla být bankomatem zablokována a nevydána jeho platební karta, měl do krycího skla bankomatu několikrát udeřit pěstí a poškodit ho. Přivolaní policisté provedli u muže dechovou zkoušku a naměřili mu přes 2,2 promile alkoholu v dechu," oznámila podrobnosti mluvčí policie Irena Urbánková.

Původně se mělo jednat jen o přestupek, ale kvůli větší výši škody, která je 53 tisíc korun, čelí vandal obvinění z trestného činu. Hrozí mu až roční vězení. 

Elektroniku nesplácí

Olomouc – Až do Olomouce si přijel osmapadesátiletý muž z Moravskoslezského kraje koupit v květnu elektroniku. Vzal si ji na splátky, neuhradil ovšem ani jednu. „K dnešnímu dnu tak poškozené společnosti dluží téměř 16 tisíc korun. Při prověřování policisté zjistili, že při sjednávání smlouvy uvedl nepravdivé údaje, týkající se jeho zaměstnání a finančních možností," sdělila Irena Urbánková, mluvčí krajské policie. Za úvěrový podvod jej může soud potrestat až dvěma roky vězení. 

Prohledal sklepy. Odnesl kola a lyže

Olomouc – Zloděj prošmejdil důkladně prošmejdil v noci z úterý na středu sklepní prostory v domě v ulici Novosadský Dvůr v Olomouci-Nových Sadech. Vypáčil dveře domu i sklepů. Jeden sklep a garáž prohledal, ale nic nevzal. Do jiného sklepa a technické místnosti se mu dostat nepovedlo. Z dalšího sklepa si nic neodnesl. Pořídil až v posledním. „Odnesl dvě pánská horská jízdní kola a carvingové lyže. Svým jednáním tak způsobil celkovou škodu odcizením v předběžné výši za 43 tisíc korun, poškozením za předběžně osm tisíc korun," řekla za policii její mluvčí Irena Urbánková. Pokud policie zloděje chytí, může jít až na tři roky za mříže.