"Muž nám telefonicky sdělil, že v okně panelového domu ve druhém patře stojí na parapetu malá holčička, která mu řekla, že je sama doma," informovala mluvčí strážníků Tereza Greplová.

Policisté dorazivší k panelovému domu museli ihned jednat. Dívence hrozilo vypadnutí z okna.

"Strážník se dostal k dítěti do bytu přes sousední balkon. Jeho kolega mezitím komunikoval s děvčátkem přes dveře," doplnila mluvčí s tím, že dítě bylo bez újmy na zdraví z okna sundáno.

Zamčené dveře a matka nikde. "Strážník po vstupu do bytu zjistil, že jsou vchodové dveře uzamčeny a uvnitř se nenachází žádná jiná osoba. V bytě byl navíc značný nepořádek," popisovala Greplová. Dveře otevřeli hasiči.

Olomoucká policie pátrá po muži zachyceném na videu
Olomoucká policie hledá tohoto muže. Neznáte ho?

Dveře museli otevřít hasiči

Jelikož se strážníkovi nepodařilo uvnitř bytu nalézt klíče od vchodových dveří, museli být přivoláni hasiči, kterým se povedlo otevřít dveře bez poškození.

Dítě trpělo hlady a samotou

"Holčička uvedla, že bývá doma sama velmi často a mívá hlad. Matku se strážníkům zkontaktovat nepodařilo," prozradila strážnice další šokující skutečnosti.

Za holčičkou na služebnu městské policie dorazila pracovnice oddělení sociální-právní ochrany dětí, která telefonicky zkontaktovala její babičku.

Internetový podvod. Ilustrační foto.
Tři miliony za jediný týden. Internetoví podvodníci na Olomoucku řádí

Dívenky se ujala babička

"Strážníci dítě za asistence sociální pracovnice převezli a předali na přechodnou dobu do péče babičce," uzavřela Tereza Greplová. Celým případem se bude zabývat i Policie ČR, pro podezření ze spáchání trestného činu matkou dítěte.