„Čtyřiadvacetiletý muž začal svého známého mlátit pěstmi a později také kopat,“ řekl vedoucí odboru obecné kriminality Jan Lisický. Že je pětapadesátiletý muž mrtvý, zjistili zbylí tři až další den. Mladík se k činu přiznal a od úterý je ve vazbě. Podle nařízené pitvy uštědřil muži minimálně dvacet kopanců a způsobil mu pneumotorax. Za vraždu může dostat deset až osmnáct let za mřížemi.

Rondel u Globusu v Olomouci. Ilustrační foto
Rondel u Globusu dostane "bypass". Pro novou spojku do Řepčína



Čtyřčlenná skupina bezdomovců trávila odpoledne na pozemku u místní chaty, ve které taky všichni přespávali. V sobotu odpoledne se jeden z nich opil a byl agresivní. „Nejprve používal pěsti, poté muže srazil na zem a začal do něj kopat,“ popsal incident Jan Lisický. Podle policie se bezdomovec nijak nebránil. Večer prý ještě komunikoval, ale rozhodl se jako jediný přespat venku. „Mladík se na něj šel v noci podívat a viděl, že mu teče krev z uší, nosu a chrčí. Přesto se vrátil zpět do chaty,“ řekl Jan Lisický. Když se v neděli bezdomovci vrátili z pochůzek, muž už nedýchal.

Protest praktických lékařů v Litovli
Praktičtí lékaři na Olomoucku stávkují, neotevřou ordinace



Před tím, než zavolali policii, zapracovali všichni tři na své vlastní verzi příběhu. Tu se krajským policistům podařilo odhalit během chvilky. „Nakonec se útočník k činu přiznal,“ konstatoval Jan Lisický. Následná pitva zjistila kromě pravostranného pneumotoraxu také na čtyřech místech zdevastovaný hrudník, na hlavě dokonce na pěti místech. Není to první útok, který u muže policie eviduje. „Je to člověk, který je zvyklý řešit problémy agresivitou a útočením,“ řekl vedoucí odboru. „Za sebou má majetkovou i násilnou trestnou činnosti,“ dodal. Z minulosti má mladík na kontě i těžké ublížení na zdraví.

Tragická nehoda jeřábu u dolní nádrže přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně
VIDEO: Převrácený jeřáb po tragédii stále visí nad vodou