Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Přerově v těchto dnech prověřují možné protiprávní jednání provozovatele autobazaru v Prosenicích a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zpronevěry.

Protože výčet poškozených zřejmě není kompletní, obracejí se na veřejnost se žádostí o pomoc.

„Provozovatel jako osoba, oprávněná jednat za autobazar, přebíral od různých klientů na základě zprostředkovatelské smlouvy auta k dalšímu prodeji. Po jeho uskutečnění ale nevyplatil původním majitelům peníze a naložil s nimi dosud nezjištěným způsobem,“ shrnula přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Ilustrační foto
Kočárek s dítětem sjel v Olomouci do potoka

Kriminalisté už evidují více jak patnáct poškozených a vzhledem k neúplné účetní evidenci se dá předpokládat, že někteří lidé ještě na protiprávní jednání nepřišli.

„Obracíme se proto na ty, kteří mají v souvislosti s prodejem či nákupem vozidla v Autobazaru v Prosenicích nějakou pohledávku a cítí se být jednáním prodejce poškozeni, aby kontaktovali pracovníky oddělení hospodářské kriminality v Přerově na telefonu 974778355 nebo 974778475, a to za účelem zadokumentování jejich případu,“ konstatovala mluvčí.