Začátek jeho stavby se však odkládá na podzim.

„Příprava celé akce se prodloužila kvůli nadměrné administrativní složitosti při získávání úředních souhlasů. Stavební povolení nabylo právní moci 26. března 2013. Bohužel nemáme ještě definitivně dořešeno celkové financování, proto jsme byli nuceni posunout zahájení výstavby Therme parku na 1. září 2013," informovali představitelé láz­ní.

Stávající venkovní koupaliště tak bude letos pro veřejnost otevřeno od 1. května do 31. srpna.

Připravovaný termální park se bude rozkládat na místě současného koupaliště a na přilehlých plochách.

Přípravné práce už začaly – především kácením stromů po pravé straně od vstupu na koupaliště. Novému komplexu bude muset ustoupit i domek v blízkosti stávajícího areálu.

Podobný park jako má být ten velkolosinský dosud v České republice neexistuje.

Venkovní i vnitřní bazény a dětská brouzdaliště se budou rozkládat na ploše 2500 metrů čtverečních. Budou naplněny výhradně léčivou vodou z místních teplých pramenů. Komplex má být v provozu celoročně.

„Plánujeme, že stejně jako v současnosti nebudou vodní plochy chemicky upravovány. Tím bude zajištěný maximální léčivý účinek termálních sirných vod," sdělil jednatel Lázní Velké Losiny Martin Plachý.

Tak bude vypadat budoucí termální park ve Velkých Losinách.

Vizualizace budoucí podoby termálního parku ve Velkých Losinách

Otevřít chtějí příští léto

Zatímco objem investice oproti původním předpokladům narostl na 140 milionů korun, lázně nedosáhnou na část dotací. Pro lázně je tak lepší oddálit začátek stavby ještě o čtvrt roku, nechat koupaliště ještě v letošní sezoně v provozu a vydělat díky němu peníze.

Zahájení stavby termálního parku se celkově posune o rok.

„Předpokládáme, že pokud se na podzim začne, v létě bychom měli park otevřít. Neměli bychom přijít o hlavní sezonu," řekl obchodní manažer lázní David Křepský.

Velkolosinské lázně jsou od roku 2008 součástí řetězce lázeňských a wellness hotelů společnosti Royal Spa. Současný vlastník do areálu lázní mohutně investoval. Losinské lázně spolu s hotelem Diana zaměstnávají 107 pracovníků.

Od počátku května už je k dispozici termální koupaliště ve Velkých LosináchTermální koupaliště ve Velkých Losinách
Otevřeno od pondělí do neděle kromě čtvrtku.
Květen a červen otevřeno 10 až 18 hodin, červenec a srpen 9 až 19 hodin.

Od pondělí do středy dospělí zaplatí za vstupné 105, děti 75 korun.
Od pátku do neděle je cena pro dospělého 135, pro dítě 95 korun.