Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Grilujeme s Deníkem – domácí hamburger zdravě

Region - V seriálu Deníku a olomouckého foodie marketu Sklizeno vám dnes přinášíme jednoduchý návod, jak připravit výtečnou lahůdku, domácí hamburger a ukážeme vám, že se dá dokonce připravit i zdravě. Předtím, než začnete grilovat, však zvažte, kde nakupujete suroviny.

5.8.2013
SDÍLEJ:

Domácí hamburger na griluFoto: DENÍK/repro

Podstatnou složkou pro burger je mleté maso. Jedině kvalitní hovězí vám umožní připravit chutný hamburger bez zbytečného tuku se špičkovou nutriční hodnotou.

Pokud by jste měli chuť si vyzkoušet třeba pro své děti vyloženě "zdravý" hamburger, použijte minimum soli a dip k ochucení si připravte z kvalitního bílého jogurtu, bylinek a koření.

Deník doporučuje nákup masa v olomouckém foodie marketu Sklizeno v ulici 8. května, kde mají nejen hovězí maso kontrolované kvality s dohledatelným původem a zároveň tam nakoupíte i další potřebné ingredience (zeleninu, farmářské jogurty, hořtice a grilovací omáčky - vše bez "éček"), a výběr koření.

Domácí hamburger 6 porcí

900 g mletého hovězího na hamburger,
20 g zeleného pepře,
20 g čerstvého tymiánu, nasekaného,
6 ml worcestrové omáčky,
15 g francouzské hořčice,
mořskou sůl,
6 housek na hamburger,
1 cibuli, nakrájenou na plátky,
3 rajčata, nakrájená na plátky,
kečup, majonézu, grilovací omáčku nebo dip z jogurtu a bylinek


Popis přípravy

Ve velké míse smíchejte ingredience a vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Zakryjte je mikrotenovou fólií a uložte do lednice.

Připravte gril na přímé grilování.

Burgery grilujte 3-5 minut z každé strany. Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta.

Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky.

Autor: Redakce

5.8.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Fanoušci Kodaně na Andrově stadionu v Olomouci
AKTUALIZOVÁNO
25

VIDEO: Policisté rozháněli střet fanoušků v centru Olomouce

Martin Šindelář v dresu ostravského Baníku

Recept na Sigmu? Totální nasazení a důraz, říká ostravský stoper Šindelář

Výlov v Tovačově je tady! Hradecký rybník zve na rybí dobroty i atrakce

Ochutnávky rybích specialit, atrakce pro děti a především prodej živých ryb. Nejen na to se mohou těšit ti, kteří dorazí v sobotu 21. a neděli 22. října na tradiční výlov Hradeckého rybníku v Tovačově.

Hejtman i primátor skloubí funkce, pokud je zvolí poslancem

Mandát poslance a zároveň křeslo hejtmana, primátora či starosty. Pochybnosti, jestli politici zvládnout dvě či více funkcí na 100 procent, může hrát roli při rozhodování voličů.

Ranní mlhy zaskočily řidiče. Ti neví, jak používat mlhovky

Řidiči si s používáním mlhových světel neví rady. V názorech na to, jak a kdy mlhovky používat, se většina rozchází. Zákon i policie mají přitom jasno.

AKTUALIZOVÁNO

Andrův stadion slavil první evropský gól Zlína, řež s Kodaní ale ohrozila mlha

Zápas Evropské ligy mezi Zlínem a Kodaní na Andrově stadonu lemovaly burácející ochozy plné žlutomodrých fandů ševců doplněné početným a hodně hlasitým dánským výsadkem. Utkání se však málem nedohrálo kvůli husté mlze, která se po přestávce snesla na olomoucký trávník.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení