Selské trhy
KDY: pátek 29. května od 13 hodin
KDE: Výstaviště Flora, Olomouc
ZA KOLIK: zdarma

Selské trhy jsou opět tady! Přijďte si nakoupit čerstvé ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny a maso, džemy a marmelády nebo kuchyňské bylinky a koření, to vše od lokálních pěstitelů a regionálních výrobců. Trhy se uskuteční i následující pátky, a to až do 26. června.

Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Barbora Burešová

Fanzóna Sigmy
KDY: sobota 30. května od 14 hodin
KDE: parkoviště u Galerie Šantovka, Olomouc
ZA KOLIK: zdarma

Fanoušci olomoucké Sigmy mohou využít Fanzónu, která bude otevřena při všech nadcházejících ligových a pohárových zápasech Sigmy v této sezóně. Vstup do fanzóny je možný pouze s platnou vstupenkou, kterou získáte zdarma v síti Ticketportal nebo v kamenném Fanshopu. 

Fanzóna u Galerie Šantovka v Olomouci.Zdroj: Deník/Miroslav Mazal

Prohlídky ve Vile Primavesi
KDY: sobota 30. května od 14 hodin
KDE: Vila Primavesi, Olomouc
ZA KOLIK: základní 80 korun

Přijďte si prohlédnou prostory slavné olomoucké Vily Primavesi. V rámci komentované prohlídky navštívíte halu, zrestaurovanou jídelnu, pokoj pána a paní a zahradou projdete až ke středověké hradební věži. Prohlídky začínají v sobotu od 14 hodin v každou celou hodinu. Doporučená je rezervace na čísle 721 495 525.

Ilustrační foto.Zdroj: Pixabay

Královna Koloběžka První
KDY: neděle od 15 hodin
KDE: Korunní pevnůstka, Olomouc
ZA KOLIK: 150 korun

Zajděte se podívat na dnes již klasickou pohádku fantastického autora a vypravěče Jana Wericha, kterou napsal na motivy příběhu Chytrá horákyně od Boženy Němcové. Pohádku uvidíte v podaní olomouckého Moravského divadla. Režie se ujal herec MD Olomouc Jan Ťoupalík.

Pohádka Královna Koloběžka první.Zdroj: Deník/Barbora Burešová