„Pan AB podceňuje protikandidáta slovy, že na Hradě by měl být politik. Vážený pane, dosavadní hradní pán je politik a dle svých slov rozumí i ekonomice, a přesto se s jeho působením táhnou kauzy, pohrdání Ústavou ČR aj.,“ napsal na Facebooku například uživatel Radek Kroupa. Vzápětí se diskutujících zeptal, zda si Česko už nezaslouží člověka, který není tolik spjatý s politikou.

Kandidáti na prezidenta Andrej Babiš (vlevo) a Petr Pavel.
První živá debata Pavla a Babiše na Deníku vyvolala velký mediální ohlas

Příznivci předsedy opozičního Hnutí ANO ale mají o svém kandidátovi jasno. „Však oni se všichni hloupí voliči pana Pavla z nižší a střední třídy budou hodně divit, jestli s jejich podporou vyhraje. Budou oškubáni touto asociální vládou s jeho vydatnou podporou ještě více,“ napsala na Facebook uživatelka Kateřina Hušáková.

Další čtenáři pak v diskusích chválili výkon moderátorky Kateřiny Perknerové, která se oba aktéry debaty snažila udržet u tématu či položené otázky. Horší to měla v případě tradičně impulzivního Andreje Babiše.

Petr Pavel a Andrej Babiš
První živá debata Pavla a Babiše? Pustili se do sebe kvůli nepravdám i míru

Zajímavostí je fakt, že po skončení debaty na webu Deníku se mezi Babišem a Pavlem odehrála i další přestřelka, tentokrát na sociálních sítích. Tým Andreje Babiše totiž vystřihl část debaty s tím, že si na ní Pavel protiřečí a o svém konkurentovi řekl, že zastupuje (coby následovník Miloše Zemana) „proruský tábor v zemi“. Pavel mu za sdílení videa poděkoval, nicméně upozornil na to, že „proruský kandidát“ není totéž, co „kandidát proruského tábora“ a doporučil, aby si video bývalý premiér prohlédl ještě jednou.