Podle hasičů, převzalo jejich operační středisko informace o požáru nákladního auta v 7.35 ráno. „Plameny velmi rychle pronikly přes oplachtování a začala hořet i převážený materiál z PVC," sdělil mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Zdroj: Youtube

Z centrální stanice v Olomouci tak vyjela jednotka s osádkami dvou cisternových vozidel. Hasičům se po chvíli podařilo požár lokalizovat.

„Řidič ještě před naším příjezdem odpojil nákladní vozidlo a posunul jej do bezpečné vzdálenosti. Jeho snaha o uhašení pomocí dvou ručních hasicích přístrojů byla ale mizivá," popsal situaci mluvčí.

Jednotka pomocí dvou hasebních proudů postupně dohasila několik ohnisek, pokračovala v ochlazování a kontrole termokamerou. Během hodiny pak požár celkově likvidovala a místo zásahu poté předala Policii ČR, která na místě po celou dobu prováděla bezpečnostní opatření a řízení dopravy.

„Vše se obešlo bez zranění, co však stojí za příčinou vzniku požáru bude v následujícím čase došetřováno. Dle prvotních poznatků se bude s největší pravděpodobností jednat o technickou závadu," doplnil Zdeněk Hošák s tím, že výše škody bude upřesněna, jednalo se o vozidlo cizího státního příslušníka.