Dva muži se nadýchali zplodin, škodu zjišťuje vyšetřovatel hasičů

„Hořela dvoupodlažní dřevěná budova s plechovou střechou, která je majetkem Českých drah. Požár objektu byl už při příjezdu našich jednotek poměrně rozsáhlý, takže na místo postupně dorazilo celkem šest jednotek - tři profesionální a tři dobrovolné,“ popsal krajský mluvčí hasičů Radek Buryánek.

Oheň likvidovali drážní hasiči a profesionální z Přerova a Lipníku, kterým pomáhali dobrovolní z Přerova, Troubek a Dřevohostic.

Policejní pyrotechnik. Ilustrační snímek.
V Přerově explodovalo auto, zasahovali pyrotechnici

„Objekt dříve sloužil jako myčka na lokomotivy a je to jedna z drážních budov v této lokalitě, která už neslouží svému účelu, protože doba na železnici se změnila,“ doplnil Buryánek.

Zásah byl podle něj hodně náročný.

„V době našeho příjezdu už intenzivně hořelo, a proto jsme museli nasadit velké množství vody a techniky. Došlo ke zhroucení konstrukce a kouř se neustále vyvíjel - chtěli jsme to srazit a minimalizovat vliv na město, protože vítr šel na Přerov. Použili jsme tedy jak těžkou, tak střední pěnu,“ řekl.

V pátek ráno už pouze drážní hasiči, kteří si zásah převzali, likvidovali celou část zborcené dřevěné budovy.

„Z hořícího domu se samy evakuovaly čtyři osoby, které zde přebývaly. Dvě z nich se nadýchaly kouře,“ uvedl krajský mluvčí policie Libor Hejtman.

Podle jeho slov přesnou příčinu požáru na místě zjišťují policisté ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů.