Žena byla s vážnými zraněními transportována na Popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě, muž má středně těžké zranění.

Na místo byla ihned přivolána letecká záchranka z Olomouce a další posádka s lékařem z výjezdového stanoviště v Hranicích.

Oheň likvidovali profesionální hasiči z Lipníku a dobrovolní z Týna nad Bečvou. Plameny se jim podařilo zkrotit asi po patnácti minutách a z objektu vynesli dvě desetikilové tlakové láhve na propan butan.

„Na místě byly nalezeny dvě zraněné osoby s popáleninami na končetinách a v obličeji – žena a muž. Jednapadesátiletá žena byla po ošetření a zajištění dýchacích cest s napojením na umělou plicní ventilaci přepravena ve vážném stavu na Popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Podle lékařů utrpěla při požáru popáleniny druhého až třetího stupně.

Na stejné místo pak sanitka po prvotním ošetření popálenin transportovala také třiadvacetiletého muže. Rozsah jeho zranění vyhodnotili zdravotníci jako středně těžký.

Příčinu toho, jak k neštěstí došlo, teď zjišťují vyšetřovatelé. Podle přerovské policejní mluvčí Miluše Zajícové došlo k zahoření pánve s olejem, která sloužila k přípravě smažených jídel.

„Od ní se pak vznítila i plynová láhev," konstatovala s tím, že policejní komisař už zahájil úkony trestního řízení pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti, za což viníkovi hrozí až dvouleté vězení. Škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun.