Společnost Prior, která je majitelem a investorem budovy, vyhradila obchodní pasáži spodní dvě podlaží a výběr nájemců podřídila cíli vytvořit z ní stylové místo pro nakupování i setkávání milovníků dobrého jídla a kvalitních produktů a služeb v souladu s moderními trendy. Již dříve také Prior informoval, že se do obchodní pasáže vrátí supermarket Billa a nově přibyde drogerie DM.

Další čerstvě potvrzená novinka jistě potěší milovníky kvalitní gastronomie a poctivých produktů. Zhruba pětinu obchodní pasáže obsáhne gastronomický koncept nazvaný Bistrotéka Valachy.

Ilustrační foto.
Muži se udělalo zle a upadl. Mladík jej místo pomoci okradl

Otevření je plánováno na září 2018. Podnik bude provozovat zlínská společnost HP TRONIC, která zde plánuje zúročit své mnohaleté zkušenosti s fungováním úspěšných hotelů Lanterna a Horal v Resortu Valachy Velké Karlovice. Ty jsou kromě wellness služeb vyhlášené i prvotřídní regionální gastronomií.

Dosud přitom HP TRONIC prezentoval jen záměr pronajmout si prostory ve vyšších poschodích, kde zřídí sídlo firmy a v dalších letech vybuduje hotel s wellness centrem a zážitkovou restaurací.

Místo nakupování a setkávání gurmánů

„Myšlenka, že bychom ve Zlíně zřídili ještě gastronomický koncept jiného typu, než je u nás běžné, v nás zrály delší dobu. Nakonec jsme se rozhodli do toho jít, protože tak unikátní prostor na tak jedinečném místě bychom v budoucnu těžko hledali. Chceme zde vytvořit místo nakupování i setkávání gurmánů, milovníků dobrého jídla, hobby kuchařů a nadšenců pro kvalitní suroviny. Několik vzájemně propojených gastro provozů bude rozmístěno v propojených prostorách prvního a druhého patra,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy a současně šéf Bistrotéky.

Práce pro 60 lidí

Bistrotéka Valachy obsáhne 800 metrů čtverečních a nabídne uplatnění 60 zaměstnancům v kuchyni, pekárně a cukrárně, obsluze a na dalších pozicích.

„Jsme otevření nejen zájemcům z oboru, ale i těm, kteří se třeba dosud věnovali jiné profesi, ale chtěli by začít dělat něco jiného a baví je dobré jídlo. Právě nadšení pro věc je u nás důležitým kritériem. Věřím, že filozofií, krásnými prostory a nabídkou hodnotných benefitů nabízených naší společnosti HP TRONIC, které nejsou v gastronomii běžné, přivedeme do týmu ty správné lidi,“ dodal Tomáš Blabla.

Ilustrační foto
Ohně s čarodějnicemi asi pokropí déšť

Posezení až pro 100 návštěvníků

Jádrem podniku bude bistro s celodenní nabídkou snídaní, obědových menu i večeří z lokálních surovin i vlastních produktů. Počítá se i s pořádáním rodinných obědů nebo brunchů, to vše s posezením až pro 100 návštěvníků a s výhledem na Zlín.

Hlavní lákadlo? Vlastní pečivo

Součástí bude také obchod s vybranými potravinami. Hlavním lákadlem má být vlastní, manuálně vyráběné pečivo včetně poctivého kvasového chleba.

„Sortiment sestavujeme pod heslem „u nás nemusíte číst etikety“. Řada i takzvaně zdravých výrobků totiž obsahuje zbytečná éčka a nežádoucí přídavky, které například nepřirozeně prodlužují životnost výrobku. My budeme garantovat, že co u nás lidé koupí, splňuje přísnější nároky. To vše i se službou „objednej a vyzvedni“.

Zákazníci zde najdou jak běžné, tak maloprodukční potraviny, farmářské a lokální produkty či autentické zahraniční potraviny klasické kuchyně v top kvalitě, od masných výrobků přes sýry a nápoje až po ovoce, zeleninu a bylinky,“ uzavřel Tomáš Blabla.

Doplňkové služby

Prostory Bistrotéky doplní také lounge bar s možností posezení až do nočních hodin, kuchařská škola nebo kornuterie, v níž se budou „do ruky“ prodávat různé pochutiny lákavě servírované „do ruky“ v papírových kornoutech.

„Věříme, že tato zajímavost zaujme především návštěvníky z řad studentů,“ uzavřel Tomáš Blabla. Počítá se také s pořádáním doprovodných akcí – od speciálních degustačních večerů až po tématické sezónní trhy.

Více informací: www.bistrovalachy.cz