Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vaření doma může být snadné a zábavné, říká šéfkuchař Pohlreich

Olomouc – S naprostým klidem popochází kolem rozpálených ploten, sem tam něco promíchá, ochutná nebo zkontroluje, zda se nic nepálí. V hektické atmosféře, která při přípravě šestichodového menu určitě je, si šéfkuchař Zdeněk Pohlreich docela libuje. Pro hosty v olomoucké restauraci M3 připravil několik delikates a jelikož měl vedle sebe schopné kolegy, našel si čas i na rozhovor pro Olomoucký deník.

23.9.2014
SDÍLEJ:

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vařil v olomoucké restauraci M3Foto: DENÍK/Jiří Kopáč

Jaké pokrmy jste pro návštěvníky uvařil?

Vaříme klasické české menu, do kterého jsme vybrali husí játra, uzeného pstruha, kotletu ze selete nebo divočáka se šípkovou omáčkou. Na závěr jsme připravili jablečné koláče. Zkrátka samé dobroty.

Kolik času vám zabere uvařit menu o tolika chodech?

To záleží na náročnosti jídel, ale většinou tak den, dva. Do restaurace M3 jsem přijel až dnes, ale jako předvoj jsem poslal svoje zvědy. Část menu jsem si uvařil ve své hospodě a to ostatní tady v Olomouci.

ČTĚTE TAKÉ: Šéf Pohlreich vařil v olomoucké restauraci. Divočáka se šípkovou

Vaříte raději českou kuchyni, nebo zahraniční?

Mám raději lehčí jídla, kterými typická česká kuchyně moc nepřekypuje. Na druhou stranu česká jídla by nebyla tolik těžká a tučná, kdyby jich strávníci nejedli tolik. Osobně tvrdím, že neexistují nezdravá jídla, ale pouze nezdravá množství. V podstatě záleží hlavně na tom, kolik tučných ingrediencí do jídla dáme.

Který pokrm vámi připraveného jídelníčku je nejnáročnější?

Řekl bych, že většina jídel, které vařím, nejsou nijak těžká a každý jen trochu šikovný kuchař je zvládne i doma. Není to žádná věda. Já ani neumím vařit složitá jídla. Jediné, co dá možná trochu zabrat, jsou husí játra. Ta si ale většinou lidé jen tak doma nedávají.

Jak byste jako profesionál a odborník na českou gastronomii zhodnotil olomouckou restauraci M3?

Podle toho, co jsem viděl, mohu říci, že restaurace je moc pěkná. V kuchyni to chce ještě trochu vyladit a bude to dobré. Celkově je to příjemné místo.

Vaříte na pozvání v restauracích často?

Přibližně tak pětkrát do roka něco podobného udělám, což je myslím celkem často. Do konce roku mě čeká ještě jedna akce v Brně a Prešově. Jsem relativně vytížený a díky tomu už si vybírám, kam pojedu.

Chystáte nějaký další televizní projekt?

Roztočili jsme šestou sérii pořadu Ano, šéfe! Měla by se vysílat na podzim příštího roku. A zrovna v neděli začíná můj další pořad Jak vaří šéf, který je o tom, že vaření doma může být snadné, zábavné a dostupné.

Autor: Kristýna Kovaříková

23.9.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Výběh vlků Hudsonových v olomoucké zoo
5

Případ dítěte pokousaného vlkem policie odložila

Ilustrační foto.

Bezdomovci se ve Šternberku porvali, jeden zemřel

Praktičtí lékaři na Olomoucku stávkují, neotevřou ordinace

Dveře ordinace ve středu neotevře řada praktických lékařů a ambulantních specialistů v Olomouckém kraji.

Rondel u Globusu dostane "bypass". Pro novou spojku do Řepčína

Nikoliv páté rameno, ale další nový podélný pruh bude mít v budoucnu kruhový objezd nedaleko obchodního centra Olomouc City na výpadovce z Olomouce na Mohelnici.

Floru zaplnila burza práce, nejvíc táhly supermarkety

Ženy ve středním a vyšším věku se zkušenostmi v administrativě byly spolu s žáky devátých tříd nejpočetnější skupinou návštěvníků Burzy práce a vzdělání 2017.

VIDEO: Převrácený jeřáb po tragédii stále visí nad vodou

Mimořádně komplikovaným úkolem je vyproštění havarovaného autojeřábu z hrany dolní nádrže přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně. Ani pátý den po nehodě práce ještě nezačaly.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení