Valentýnskou večeři si tady mohou zájemci vychutnat od 11. do 19. února. Pod vedením nového šéfkuchaře Dušana Kuby vzniklo tříchodové menu z vybraných surovin.
Jako předkrm restaurace nabízí tygří krevetu na šafránovém rizotu, hlavní chod nabídne na výběr mezi vepřovou panenkou s chilli-čokoládovou omáčkou a gratinovanými bramborami nebo pošírovaného lososa v růžovém víně s chřestem.
Chybět nebude ani sladká tečka na závěr v podobě grilovaného banánu v arašídovém másle s čokoládovou pěnou.
„Celé menu je navrženo tak, aby hosté měli možnost ochutnat vysokou gastronomii za příznivou cenu 390 korun. Jako pozornost hotelu obdrží všichni hosté při rezervaci na den svatého Valentýna navíc lahev sektu zdarma," uvádí Robin Hanák, ředitel hotelu.
Romantického večera se nemusí vzdát ani rodiny s dětmi, na které je restaurace plně připravena a není problém nechat ratolesti bavit v dětském koutku a objednat pro ně ze speciálního dětského menu.
Šéfkuchař hotelu Dušan Kuba nastoupil na pozici šéfa kuchyně restaurace Benada a cateringu kongresového centra hotelu na podzim loňského roku. Do olomouckého Clarionu přichází s více než pětadvaceti lety praxe v renomovaných podnicích v Čechách, na Slovensku i v zahraničí. Za sebou má také řadu televizních vystoupení a v televizním vysílání se hojně angažuje i nadále.
„Při vytváření nových pokrmů čerpám inspiraci na mých oblíbených cestách světem. Zastavuji se na jídlo ve vesnických hospůdkách, farmách, statcích a naberu neskutečné množství nádherné inspirace, kterou pak vložím do nových pokrmů. Hlavně jsem pochopil, že v jednoduchosti je ta největší krása", uvádí Dušan Kuba.
Jeho kuchařské umění můžou návštěvníci restaurace Benada vyzkoušet i mimo valentýnské menu v rámci kompletně nového jídelního lístku.
Zimní nabídka restaurace láká například na jeho specialitu salát ze špenátu a brokolice s konfitovaným drůbežím masem, bůček vařený v česnekovém mléce, uzená kachní prsa sous-vide s krupotem a glazovanými višněmi, ravioly z červené a žluté řepy plněné bylinkovým bio tvarohem z lokální ekofarmy a řadu dalších výborných pokrmů. /PR/