Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Valentýnskou romantiku restaurace podpoří afrodiziakálním menu

Olomouc – Speciální nabídku v podobě lahodného menu s afrodiziakálními účinky si k oslavě svátku všech zamilovaných připravila restaurace Benada čtyřhvězdičkového Clarion Congress Hotelu Olomouc.

10.2.2017
SDÍLEJ:

Šéfkuchař hotelu Dušan Kuba. Foto: archiv hotelu

Valentýnskou večeři si tady mohou zájemci vychutnat od 11. do 19. února. Pod vedením nového šéfkuchaře Dušana Kuby vzniklo tříchodové menu z vybraných surovin.

Jako předkrm restaurace nabízí tygří krevetu na šafránovém rizotu, hlavní chod nabídne na výběr mezi vepřovou panenkou s chilli-čokoládovou omáčkou a gratinovanými bramborami nebo pošírovaného lososa v růžovém víně s chřestem.

Chybět nebude ani sladká tečka na závěr v podobě grilovaného banánu v arašídovém másle s čokoládovou pěnou.

„Celé menu je navrženo tak, aby hosté měli možnost ochutnat vysokou gastronomii za příznivou cenu 390 korun. Jako pozornost hotelu obdrží všichni hosté při rezervaci na den svatého Valentýna navíc lahev sektu zdarma," uvádí Robin Hanák, ředitel hotelu.

Romantického večera se nemusí vzdát ani rodiny s dětmi, na které je restaurace plně připravena a není problém nechat ratolesti bavit v dětském koutku a objednat pro ně ze speciálního dětského menu.

Šéfkuchař hotelu Dušan Kuba nastoupil na pozici šéfa kuchyně restaurace Benada a cateringu kongresového centra hotelu na podzim loňského roku. Do olomouckého Clarionu přichází s více než pětadvaceti lety praxe v renomovaných podnicích v Čechách, na Slovensku i v zahraničí. Za sebou má také řadu televizních vystoupení a v televizním vysílání se hojně angažuje i nadále.

„Při vytváření nových pokrmů čerpám inspiraci na mých oblíbených cestách světem. Zastavuji se na jídlo ve vesnických hospůdkách, farmách, statcích a naberu neskutečné množství nádherné inspirace, kterou pak vložím do nových pokrmů. Hlavně jsem pochopil, že v jednoduchosti je ta největší krása", uvádí Dušan Kuba.

Jeho kuchařské umění můžou návštěvníci restaurace Benada vyzkoušet i mimo valentýnské menu v rámci kompletně nového jídelního lístku.

Zimní nabídka restaurace láká například na jeho specialitu salát ze špenátu a brokolice s konfitovaným drůbežím masem, bůček vařený v česnekovém mléce, uzená kachní prsa sous-vide s krupotem a glazovanými višněmi, ravioly z červené a žluté řepy plněné bylinkovým bio tvarohem z lokální ekofarmy a řadu dalších výborných pokrmů. /PR/

Autor: Redakce

10.2.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

zprava Jakub Plšek, Lukáš Pazdera
26

Sigma Baník nezdolala, dosáhla jen na bod

Ilustrační foto

Kam o víkendu? Tady je pestrý mix akcí. Vybírejte

Dopravní hřiště v Olomouci se výrazně zvětší, odkloní cyklostezku

Dopravní hřiště u plaveckého stadionu v Olomouci bude dvakrát větší.

Mlha Zlámala nepřekvapila: Olomouc není na kopci, tohle tady bývá, smál se

Mohl zažít ostřejší premiéru? Těžko! Když pomineme utkání MOL Cupu v Písku, ostrý debut si brankář Zdeněk Zlámal v dresu Zlína připsal až ve čtvrtečním utkání Evropské ligy proti Kodani.

AUTOMIX.CZ

Absurdní šikana? Český řidič platil pokutu za překročení rychlosti o 1 km/h

Doby, kdy čeští řidiči mohli nad postihy za dopravní prohřešky spáchané v zahraničí v podstatě mávnout rukou, jsou dávno pryč. Dnes totiž existuje velká šance, že si vás "najdou" i po navrátu do České republiky. Oznámení o pokutě vám přitom může přijít i po několika měsících. A co je mnohem důležitější, pokutu můžete dostat i za naprostou banalitu.

AKTUALIZOVÁNO

VIDEO: Policisté rozháněli střet fanoušků v centru Olomouce

FOTOGALERIE / Čtvrteční fotbalový zápas evropské ligy mezi Zlínem a Kodaní v Olomouci se neobešel bez problémů.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení