Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V olomouckém NH hotelu se snoubily pokrmy s víny

Střední Morava - Kuchařům olomouckého NH congress hotelu opět přibyli obdivovatelé. A tentokrát nejen jim. Několikrát opakovaný potlesk si v restauraci zasloužili také manželé Springerovi, kteří během důvtipně připraveného večera doplňovali jednotlivé chody menu, pečlivě vybranými víny ze svého vinařství.

1.3.2013 1
SDÍLEJ:

V olomouckém NH hotelu se snoubily pokrmy s víny Foto: DENÍK/repro

Večer nazvaný „Snoubení pokrmů a vín" vybočoval z koncepce tradičních tématických akcí, které připravuje hotel s akcentem na kuchyně gastronomicky významných zemí celého světa.

Tentokrát se choreografie večera netočila kolem švédského stolu, protože pro hosty bylo připraveno degustační, zážitkové šestichodové menu. A ke každému chodu speciálně vybrané víno rodinného vinařství Springer z Bořetic.

„Zkusili jsme jiný formát večera a vzhledem k okamžitým pozitivním ohlasům je jasné, že v něm budeme pokračovat i nadále. Jídlo z pečlivě připraveného nevšedního menu vhodně doplnila excelentní vína z vinařství Springer, které si zakládá na poctivém přístupu a jeho produkty jsou nezaměnitelné a velmi osobité," pochvaloval si kvalitu ředitel hotelu Tomáš Rousek.

„Vedle vlajkové lodi Skale měli hosté možnost ochutnat například Chasy 2008, což je cuvée odrůd Chardonnay, Sylvánské a Ryzlink rýnský. Jméno vínu dala první písmena dvou hlavních odrůd," doplnil Rousek.

Hotelový šéfkuchař Petr Zuček si zase vyslechl slova chvály na výborně připravené nápadité menu, z nějž vyčníval zimní salát z divokého holuba a celeru s dresinkem z černého rybízu a růžového pepře.

„I z jednoduchých surovin, jako je například celer, se dá připravit pokrm, který konzumenta nadchne a uspokojí i nejnáročnější klientelu. V hotelu vaříme ze surovin od lokálních dodavatelů, většina z nich splňuje požadavek Bio kvality," vysvětlil šéfkuchař Zuček.

Další chody, které byly servírovány, byly pečený srnčí hřbet s carpacciem ze žluté řepy, svíčková z divočáka s jemným máslovým bramborovým pyré ochuceným lanýžovým olejem, filátko z candáta na limetkovém rizotu s tymiánem doprovázené sněhem ze sušených rajčat, pečená prsa z perličky na bylinkách a želé z lesních plodů s jedlými květy podávané s belgickou čokoládou a horkým borůvkovým laté.

„Byl to velmi příjemně strávený večer, během něhož jsem ochutnala jídla, která jsem doposud neměla možnost poznat. A vína byla fantastická," ocenila kvalitu akce Eva Heinzová, majitelka olomouckého designového studia Pearl Design.

„Jen někdo má smysl pro souznění vína s jídlem, ale kdo ten dar má, musí být šťastný člověk. A byl bych rád za více takových večerů, které k tomu souznění přispějí," doplnil další účastník akce, majitel olomoucké úklidové společnosti Haryservis Jan Grézl.

Autor: Redakce

1.3.2013 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:
fotbal FC FASTAV Zlín - FC Kodaň
AKTUALIZOVÁNO
140

První gól, druhý bod. Zlínští Ševci v mlze remizovali s Kodaní

Třiadvacetiletá Jana Ryšánková z Přerova vyhrála svůj boj s rakovinou
3

Bojovala jsem i za dceru, říká Jana, které v těhotenství zjistili rakovinu

Babí léto si o víkendu neužijeme, neděle proprší

Zatímco v pátek se teploty ještě vyšplhají ke dvacítce, o víkendu klesnou až k 10 stupňům.

AKTUALIZOVÁNO

Havarovaný jeřáb na Dlouhých stráních shodili do vody

Až sedmý den po tragické nehodě na dolní nádrži hydroelektrárny Dlouhé Stráně se podařilo havarovaný bagr z hrany nádrže odstranit.

VIDEO: Mladík ukradl v Olomouci lístek z výherního automatu. Nepoznáte ho?

Policie hledá mladého zloděje, který ukradl poukázku na výhru z herního automatu v Olomouci. Lístek na téměř 16 tisíc mu však neproplatili a tak část sumy alespoň prosázel. Kdo muže pozná na videu nebo na fotografiích, měl by zavolat na policii.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení