Na dřívější španělský, thajský, francouzský či latinskoamerický večer tentokrát navázal už opakovaně italský kulturně gastronomický zážitek. Opět spojený se jménem známého kuchaře Emanuelle Ridiho. „Tentokrát se ovšem jednalo spíše o jeho dohled v kuchyni, protože všechny speciality připravoval náš personál. Byly to italské autentické pokrmy, náš šéfkuchař Petr Zuček je se svým týmem zvládl připravit na výbornou a návštěvníci vyprodané akce se netajili spokojeností s tím, jak dobře byl zvládnutý výběr jídel i jejich příprava," pochvaloval si italský večer v hotelu jeho ředitel Tomáš Rousek.

Návštěvníci měli tentokrát nejen ochutnávat jídla z bezedného švédského stolu, ale kulturní zážitek umocňovala italská hudba s originálním zpěvákem, tombola a degustace s následnou neomezenou konzumací vína z prestižního rodinného vinařství Pavla Springera z jihomoravských Bořetic. „S tímto vinařstvím dlouhodobě spolupracujeme, protože vína značky Springer jsou vysoce kvalitní a vhodně se snoubí s pokrmy, které u nás nabízíme," podotkl ředitel hotelu.

Na italském večeru se dočkala skvělého kulturně gastronomického zážitku více než stovka návštěvníků.

Na italském večeru se dočkala skvělého kulturně gastronomického zážitku více než stovka návštěvníků. Foto: Archiv NH Collection hotelu

Další podobný zážitek hosty olomouckého hotelu NH Collection čeká třetí čtvrtek v listopadu, kdy se u příležitosti přivítání nového Beaujolais bude konat stejně prestižní večer s francouzskou tématikou. „Na 20. listopadu je opět připraven večer, který poodhalí něco z francouzské kultury a hlavně dá nahlédnout do gastronomie této kulinářsky ohromně významné země," přiblížil Tomáš Rousek.

Po zařazení do prestižní skupiny v rámci NH Hotel Group se olomoucký hotel dočkal další pocty. Nedávno totiž jeho restauraci navštívil Tito Cordero, Brands Master Blender vyhlášené značky rumu Diplomático, který byl již dvakrát na londýnském Rumfestu vyhlášen nejlepším Master Blenderem roku. Tento Venezuelan degustuje, kombinuje a navrhuje rumové směsi, které pijí milióny lidí po celém světě. Vedení hotelu přivezl krásný dárek v podobě láhve rumu Diplomatico Single Vintage 2000 s vlastnoručním podpisem. „Bylo to pro nás zadostiučinění, protože návštěva takové osobnosti jen potvrdila fakt, že umíme svým hostům nabídnout vysoce kvalitní služby i ve spojitosti s konzumací rumu," zhodnotil návštěvu Tito Cordera restaurant manager Lukáš Slota.

NH Hotel Group (www.nh-hotels.com) je evropskou třetí nejlépe hodnocenou sítí obchodních (business) hotelů. Tvoří ji více než 400 hotelů po celém světě, se 60 000 pokoji na 28 trzích od Evropy, Ameriky a Afriky, zahrnující nejlepší destinace jako Amstredam, Barcelona, Bogota, Brussels, Buenos Aires, Dusseldorf, Berlin, Franktfurt, Londýn, Madrid, Mexico City, Miláno, Mnichov, New York, Řím a Vídeň. (aps)