Představení se budou stejně jako loni konat v neobvyklém prostředí cirkusového šapitó, které bude pro tuto příležitost postaveno na louce pod hotelem Lanterna, u dětského parku Razulák. Pořádající Resort Valachy opět daruje výtěžek na dobročinné účely.

„Získané prostředky předáme rodině devítiletého Tomáška Koňaříka z Velkých Karlovic, jenž trpí svalovou dystrofií, a mobilnímu hospicu Strom života z Nového Jičína. Snažíme se vždy pomoc cílit adresně do našeho regionu. Loňský výtěžek 100 tisíc korun pomohl karlovickému dobrovolnému hasiči Jakubu Horákovi, který je po nehodě upoutaný na vozík," uvedl generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

V programu festivalu se mohou návštěvníci těšit na Čtyři dohody a Pátou dohodu Jaroslava Duška, jenž byl hostem festivalu i loni a jehož představení byla dlouho předem vyprodána. Přijede i Ondřej Sokol se svou stand-up comedy Celebrity, Karel Roden s Janou Krausovou či Halina Pawlowská, milovníci divadla se mohou těšit i na legendárního Cavemana či Rychlé šípy Slováckého divadla z Uherského Hradiště. Pro děti je připravena pohádka Princové jsou na draka.

Speciální nabídku připravil k Týdnu kultury karlovický Spa hotel Lanterna. Ubytovaní hosté mají vstupenky na představení v ceně srpnových pobytů.
Resort Valachy již několik let organizuje také seriál závodů Valachy Tour, Karlovský gastrofestival nebo akce pro rodiny s dětmi. „Doplnění dětských, sportovních a gurmánských akcí o kulturní festival byl dalším krokem v naší snaze nabízet návštěvníkům i obyvatelům regionu pestré zážitky. Navíc touto formou můžeme také pomáhat potřebným," dodal Tomáš Blabla.

Více informací: www.tydenkultury.cz

Program Týdne kultury na Valašsku

25. 8. Malé Divadlo Komedie: 1+1=3
26. 8. Divadlo pohádek: Princové jsou na draka (pohádka)
26. 8. Studio DVA divadlo: Ondřej Sokol - Celebrity (stand-up comedy)
27. 8. Slovácké divadlo: Rychlé šípy
27. 8. Studio DVA divadlo: K. Roden a J. Krausová - Otevřené manželství
28. 8. Jaroslav Dušek: Čtyři dohody
29. 8. Jaroslav Dušek: Pátá dohoda
30. 8. Caveman - Jan Holík
31. 8. Halina Pawlowská: One woman show "Chuť do života"