Škola se dynamicky vyvíjí a neustále přizpůsobuje aktuálním potřebám trhu. Výsledkem je vysoká úspěšnost našich absolventů.

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) pravidelně vydává údaje o tom, kolik absolventů každé vysoké školy je evidováno na Úřadech práce ČR.

Rektor MVŠO Michal MenšíkZ nejaktuálnějších údajů vyplývá, že průměrný podíl nezaměstnaných absolventů Moravské vysoké školy Olomouc (MVŠO) činil za rok 2015 pouhých 2,95 %.

Pro přiblížení naší školy jsme požádali o názor rektora MVŠO Ing. Michala Menšíka, Ph.D. (na snímku vpravo) a některé z našich úspěšných absolventů.

Čím to je, že MVŠO vykazuje nejen takto dobrou uplatnitelnost absolventů, ale také meziroční nárůst nových studentů i v době nepříznivého demografického vývoje?
Michal Menšík: „V první řadě jsme studentům velmi blízko. Student u nás není jen číslo. Každého našeho studenta známe jménem a přistupujeme k němu individuálně. Druhá naše velká výhoda je v tom, že ačkoliv jsme malá škola, jsme dobří ve vědě. A to je vždycky dobrý signál, že se daná škola snaží posunout někam dál. Navíc nám to otvírá široké možnosti spolupráce se zahraničím. Naším dalším velkým benefitem je prostředí BEA campusu Olomouc, ve kterém naše škola sídlí, a díky němuž můžeme využívat nadstandardního zázemí my i naši studenti. Toto prostředí vede naše pedagogy k tomu, aby využívali nejnovější technologie a vybavení. Pro školu (a zejména studenty) je vždy velkou výhodou, když její zaměstnanci dokáží držet krok s dobou. Tím, že jsme relativně malí, jsme také pružní a není pro nás problém školu přizpůsobovat aktuálním trendům a požadavkům a nabídnout našim studentům i pedagogům velký prostor pro individuální seberealizaci."

Studenti Moravské vysoká školy Olomouc

Co na MVŠO hodnotíte pozitivně?
Petra Kamarádová: „Mám možnost srovnání i s veřejnou školou a na MVŠO si cením individuálního přístupu, výuky zaměřené na praxi, širokých možností seberealizace, CSR projektů, možnosti zahraniční stáže a praxe při studiu, širokých možností v oblasti jazykového vzdělávání a výuky v anglickém jazyce, zjištění, že se nemusím teorii učit nazpaměť, ale naopak lze znalosti a dovednosti získávat mnohem záživnější formou."
Blanka Kovaříková: „Velmi pozitivně na MVŠO hodnotím kvalitu a profesionalitu přednášejících, příjemný a lidský přístup, vstřícnost, komunikativnost a zájem."
Jan Mrňka: „Oceňuji vysokou snahu o zapojení studentů do výuky a do celého chodu instituce. Snahu poskytnout co nejrelevantnější zkušenosti formou přednášek zajímavých hostů."