"Všechny tři organizace podporujeme delší dobu a spolupracujeme s nimi pravidelně. Jejich služba pokrývá různorodé oblasti, která si zaslouží naši pozornost, a to péči o seniory, znevýhodněné děti a handicapované. Mimořádně jsme se letos rozhodli podpořit ještě rodinu jednoho z našich spolupracovníků, který v minulých dnech nečekaně zemřel.

Částku 300 tisíc korun jsme věnovali z prostředků, dříve využívaných na nákup vánočních dárků pro obchodní partnery. Dalších více než 41 tisíc korun mezi sebou vybrali sami zaměstnanci formou tomboly,“ uvedl Daniel Večeřa, generální ředitel společnosti HP TRONIC, která vlastní síť prodejen Datart, společnost ETA, e-shopy Kasa.cz a Hej.sk či Resort Valachy ve Velkých Karlovicích.

Finanční dar od společnosti HP TRONIC pomáhá organizacím financovat různé projekty. Zlínské Alzheimercentrum, poskytující sociální a zdravotní péči seniorům, využije prostředky k rozšíření služeb pro nové klienty. Středisku rané péče Educo, poskytujícímu terénní sociální službu rodinám s dětmi se zdravotním postižením, peníze pomohou uskutečnit nový projekt „Tým okolo dítěte“ a sdružení Handicap dar pravidelně využívá na zajištění prázdninového pobytu pro klienty.

Peníze, dříve používané na nákup vánočních dárků pro partnery, využila společnost HP TRONIC tímto smysluplným způsobem již počtvrté. „I naši partneři tento přístup oceňují a podporují nás. Určitě v tom budeme pokračovat i v budoucnu,“ uzavřel generální ředitel společnosti HP TRONIC Daniel Večeřa.

Úřad Práce. Ilustrační foto.
Trh práce je nenasycený. Zaměstnavatelé v kraji hledají více než 11 tisíc lidí