Uzávěrka přihlášek do soutěže o nejlepší živnostníky a firmy byla prodloužena o měsíc, čas na odevzdání se ale krátí

„Účast v soutěži přináší především skvělou příležitost zviditelnit své podnikání na krajské i celostátní úrovni. Kromě řady věcných a užitečných cen pro své podnikání i zaměstnance mohou totiž účastníci vyhrát mediální kampaň v milionové hodnotě,“ prozradila manažerka soutěží Klára Bumbálková.
Celou akci pořádá komunikační agentura Bison & Rose public relations a zaštiťuje ji Hospodářská komora ČR a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Za účast se neplatí žádný poplatek, jen je potřeba vyplnit přihlášku na adrese www.firmaroku.cz nebo www.zivnostnikroku.cz. Uzávěrka přitom byla posunuta až do konce července. Veškeré údaje, které firmy a jednotliví podnikatelé uvedou do přihlášek, podléhají utajení a z poskytnutých dat budou organizátory soutěže vypočtena srovnatelná kritéria, dle kterých bude vybrán vítěz.

„Do krajského finále každé ze soutěží postoupí deset vybraných podnikatelských subjektů. Zatímco v případě uchazečů o titul Firma roku 2007 bude rozhodovat odborná porota na základě objektivních kritérií, u kandidátů na titul Živnostník roku půjde zejména o originální podnikatelský příběh. Volba firmy a živnostníka roku 2007 v Olomouckém kraji proběhne 5. září. Vítězové obou kategorií budou reprezentovat svůj kraj v celostátním finále, které se uskuteční 15. listopadu v Praze,“ dodala závěrem Klára Bumbálková.

Pro vítěze jsou pak připraveny zajímavé ceny a benefity. Jmenovat můžeme například poukaz k nákupu jazykových kurzů pro zaměstnance v celkové hodnotě padesáti tisíc korun, poukaz k nákupu permanentek pro zaměstnance do relaxačního nebo fitness centra v celkové hodnotě padesáti tisíc korun či jeden rok volání s mobilním operátorem Telefónica O2 zdarma.

Loňskou firmou Olomouckého kraje se stala BC Morava, která se zabývá oblastí kovových konstrukcí, a nejlepším živnostníkem byl vyhlášen Karel Ferenc, který podniká v oboru stavebnictví.