První piva z chomoutovského řemeslného pivovaru lidé ochutnali už v srpnu 2014. V době, kdy se provoz rozjížděl, dostávala piva netradiční názvy.
„Některé z nich třeba podle tehdejších zaměstnanců, například Zrzka nebo Blondýna. Pivní trendy se v průběhu let samozřejmě měnily a změnily se také receptury našich piv. Těší nás, že ohlasy zákazníků jsou velmi kladné a zájem o naše pivo roste,“ řekla Jana Joukalová, pořadatelka oslav.
Nové trendy potvrdil také sládek Jan Hájek, který v tomto malém řemeslném pivovaru pracuje přes osm let.
„V nabídce máme nejen klasické ležáky, ale také zajímavé svrchňáky obohacené sezónními speciály. Například na léto jsme uvařili tropickou NEIPU s ovocnou chutí a vůní. Byla po ní tak velká poptávka, že jsme museli přidat další várku. Po té první se doslova zaprášilo,“ popsal sládek.
Desáté výročí od založení si Chomout připomene v sobotu 24. srpna a slavit se bude ve velkém stylu přímo v areálu pivovaru. Návštěvníci tak mohou nahlédnout také do varny. Program bude probíhat od 14 do 22 hodin a vstup pro všechny je zdarma.
V průběhu odpoledne a večera vystoupí kapely Izbina, HomeBwoyRasta a Los Perdidos.
„Pamatujeme také na rodiny s dětmi, nebudou chybět různé soutěže a tombola o naše piva. Na čepu bude pět druhů piva, podávat se budou dobroty z grilu. Děti si mohou opéct špekáčky. Zároveň chystáme překvapení v podobě speciální ´desítky´, kterou náš sládek uvaří přímo pro tuto příležitost,“ pozvala za pořadatele Jana Joukalová.