V roce 2012 se olomoucký hotel umístil ještě na 10. místě, ovšem za loňský rok mu již patří primát. Obliba návštěvníků zařídila olomouckému hotelu zařazení do nově vznikající luxusní kategorie NH Collection, která bude v následujích letech sdružovat aktuálně 28 top hotelů ze sítě NH Hotels. Tato síť provozuje zhruba čtyři stovky hotelů po celém světě.

Hodnocení vytvářejí hosté na renomovaných webových serverech booking.com nebo tripadvisor.com, které se objektivně zabývají spokojeností hostů v zařízeních, která navštívili. Další hodnocení zpracovává speciální software řetězce, na základě zpětných vazeb návštěvníků, kteří reálně strávili noc v daném NH hotelu. Všechna tato data pečlivě sleduje a vyhodnocuje oddělení kvality společnosti NH Hotels a první místo podle něj za rok 2013 patří olomouckému NH hotelu.

Společnost NH Hotels v tuto chvíli zařazuje své hotely podle úrovně kvality do několika kategorií. Tou nejvyšší budou právě zmiňované NH Collection hotely a mezi prvními k nim bude patřit právě olomoucký NH hotel.

Tomáš Rousek„Je to pro nás významná pocta jak od návštěvníků, tak od madridské centrály našeho řetězce. Všem, kteří nás tak pěkně ohodnotili, moc děkujeme, vážíme si toho. Je to ale zároveň velký závazek, být nejlépe hodnoceným hotelem v síti NH Hotels, to nejde přejít jen vzájemným poplácáním po zádech a bouchnutím šampaňského. Každý den teď musíme potvrzovat, že tam patříme," uvědomil si souvislosti hned po oznámení skvělé novinky generální ředitel olomouckého NH hotelu Tomáš Rousek.

Návštěvníci se podle něj ale nemusejí obávat například toho, že by služby po zařazení do luxusní, výběrové kategorie podražily.

„Touto cestou určitě nepůjdeme, byli bychom sami proti sobě. Cenovou politiku už jsme nastavili a nebudeme na ní nic měnit. Zařazení do NH Collection je otázkou naší prestiže a zvýšení standardů , určitě nám pomůže přilákat nové návštěvníky ať už k přenocování , do naší restaurace Sal de Mar nebo do kongresového centra. A stávající zákazníci dostanou za stejné peníze ještě kvalitnější služby. Všichni hosté se tak mohou od května tohoto roku v našem hotelu těšit na spoustu novinek, jako například ještě bohatší snídaňovou nabídku, zahrnující škálu zdraví prospěšných produktů, včetně španělského sektu. Zdarma vysokorychlostní internet ve všech prostorách hotelu, espresso kávovar a velkoformátová Smart televize na každém pokoji. Při příjezdu hostům nově pomůže hotelový portýr a v podvečer jim rozestele postel naše odpolední pokojová služba," uzavíra ředitel olomouckého hotelu. (hn)