Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Na Itala Ridiho v NH Hotelu navážou řecké lahůdky

Olomouc - Jen pár týdnů uběhlo od opěvovaného svátku italské kuchyně a už se v olomouckém NH hotelu chystá další událost. Na začátku dubna se v hotelové restauraci Sal de Mar sejdou milovníci  řecké kuchyně a těšit se už dnes mohou na velké množství specialit z této balkánské země.

23.3.2012 2
SDÍLEJ:

Emanuel Ridi obohatil italský večer v NH hotelu například recepturami na tiramisu z ostrova Elba. Návštěvníci je dokázali ocenitFoto: Petr Nechytil

„Tentokrát jsme zvolili řeckou kuchyni, protože je to jedna z nejvýraznějších světových gastronomií. Přes to vše negativní, co se v Řecku v poslední době děje a co se v médiích propírá je jasné, že řecké  jídlo zůstane významnou součástí evropského kulturního dědictví. Znovu to budou dva večery s kulturním programem a bohatou tabulí ve stylu Sněz co můžeš, tentokrát ve čtvrtek a v pátek 5. a 6. dubna a cena za jednu osobu je 690 korun,“ řekl ředitel hotelu Petr Nešpůrek.

Když se podobná akce na italské téma konala v NH hotelu naposledy, přesáhl počet zájemců kapacitu restaurace a oba dva večery byly beznadějně vyprodány.

„Proto doporučujeme  telefonickou nebo e-mailovou objednávku provést co nejdříve. Tématické večery totiž mají své stálé fanoušky a jejich řady se neustále rozrůstají,“ upozornil F a B manažer hotelu Tomáš Rousek.

Šéfkuchař hotelové restaurace Petr Zuček poodhalil, na co se mohou hosté na začátku dubna těšit.

„Do řecké venkovské kuchyně patří například jehně pečené na rožni, tradiční řecké saláty, tzatziki, tarama, humus nebo tradiční řecká špenátová polévka. Připravíme také gyros s originálním pita chlebem, na výběr bude ze spousty mořských plodů a ryb. A ze salátů doporučuji upnout pozornost na učiněnou řeckou lahůdku – tvoří ji salát z vodního melounu, feta sýru a vlašských ořechů,“ vypočítává Zuček.

Suroviny v prvotřídní kvalitě

Řecko naváže na poslední italsky laděné večery s účastí Čechoitala Emanuela Ridiho známého z pořadu TV Prima.

Ten vařil společně s týmem kuchařů z NH hotelu na konci ledna a na stole se objevilo mnoho opravdových lahůdek, takže návštěvníci označili poslední gastrovečer za nejvíce vydařený v historii hotelu.

„Máme podobnou filozofii.  Moje kuchyně je stejně jako kuchyně v NH hotelu postavena na zásadě, že všechny suroviny musí být v prvotřídní kvalitě a musí mít tu nejlepší chuť. Pak se nemůže stát, že by byl host nespokojen,“ uvedl ke své olomoucké návštěvě Emanuel Ridi.

„Jakmile otevřeme letní restauraci, určitě se necháme inspirovat Ridiho italskou kuchyní, která se svou jednoduchostí a lehkostí k létu výborně hodí,“ doplnil jej šéfkuchař Zuček.

Autor: Redakce

23.3.2012 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Burza práce na olomouckém výstavišti Flora
9

Floru zaplnila burza práce, nejvíc táhly supermarkety

Tragická nehoda jeřábu u dolní nádrže přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně
1 15

VIDEO: Převrácený jeřáb po tragédii stále visí nad vodou

Fantasy z Olomouce? Napadla mě vyskakující tramvaj, říká autor Kaziměst

Kaziměsti. Knižní debut Martina Bečana, jehož děj se odehrává ve městě motivovaném olomouckými zákoutími.

Mora slaví další domácí vítězství, obránci sestřelili Chomutov

FOTOGALERIE / Přestože nadále platí, že chomutovští hokejisté jsou týmem, který na ledě soupeřů posbíral z celé extraligy nejvíce bodů, v úterý tuto parádní bilanci nepotvrdili.

Univerzitu Palackého dál povede dosavadní rektor Miller

Univerzitu Palackého v Olomouci povede dosavadní rektor Jaroslav Miller.

V centru Olomouce už funguje nové divadlo s kavárnou. Takto vypadá uvnitř

V srdci Olomouce ožil nový kulturní prostor. Na Dolní náměstí se přestěhovalo Divadlo na cucky, které původně sídlilo ve Wurmově ulici.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení